Симеон Дянков: Бойко Борисов е много стиснат

  • 06 март 2012 08:15

  • 4218
  • 8
Симеон Дянков: Бойко Борисов е много стиснат
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е много стиснат. Той не е подписал бонуси на нито един от своите министри.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи по нашумялата тема с получаваните бонуси в държавната администрация.

Той е категоричен, че никой от колегите му министри не е взел бонуси - Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко и Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото са получили допълнителни възнаграждения за участие във фондове  и комисии, но сумите са били дарени за болни деца. Дянков обясни, че вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа следи за връщането на взетите пари от бонуси и който не е изряден, може да бъде отстранен от работа.

"Когато стартира този Министерски съвет, Борисов ни предупреди всички, че заради кризата и за да бъдем солидарни с обществото няма да взимаме бонуси. Ако тогава някой е имал нещо против, е можел да възрази, а не сега да се жалват", каза Дянков.

"Още в началото на мандата си забранихме зам.-министри и шефове на кабинети да получават пари през бордове. Преди нас са получавали стотици хиляди левове", подчерта финансовият министър и посочи, че са се появили и "други вратички" за получаване на допълнителни възнаграждения, които сега ще бъдат забранени. "Искаме да въведем единен Закон за държавния служител, с който всичко ще е прозрачно, ще се знае точно кой колко получава - от премиера до младшия експерт", добави Дянков. Според него, парите не са давани заради това, че се назначават "наши хора", но каза, че дори и да е така, с новия закон това ще бъде премахнато.

Финансовият министър не се съгласи с твърденията на икономиста Георги Ангелов, че данъците у нас са високи, като отново заяви, че българинът плаща най-ниските данъци в ЕС. Според него икономистът е имал предвид предвид, че трябва да се работи по изграждането на електронно правителство, за да се подобри събираемостта. "Ще работим до края на мандата да се намали малко ДДС. В ЕС има 7 държави с по-ниско ДДС от нас. Този данък може да се променя и в средата на годината, а не от 1 януари", заяви Дянков.

Министърът на финансите бе категоричен, че няма нищо вярно в коментарите на Пламен Орешарски, че парите в държавния резерв свършват. "Той така говореше и през 2010 г. Това му е работата, да търси кусури", заяви Дянков, като подчерта, че парите в резерва сега са повече, отколкото заварените през 2009 г. Той отрече твърденията, че вноската по падежа на държавния ни дълг ще се плаща с пари от Сребърния фонд, като каза, че това ще стане с различни финансови инструменти. Дянков защити идеята парите от фонда да се инвестират в държавни ценни книжа, което според него ще донесе повече доходност, отколкото ако парите стоят в сметка в БНБ. Финансовият министър каза, че е твърдо решен държавата да се намеси в определянето на банковите лихви. Той уточни, че ще бъдат предложени прозрачни начини за определяне на банковите такси и банките няма да могат да го обвиняват в комунизъм.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4218 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.03.06 | 20:29

5
Изминаха две години и половина от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено! 9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено! 10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено! 11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено! 12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено! 13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено! 14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено! 15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено! 16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено! 17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено! 18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено! 19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!

2012.03.07 | 10:01

8
Говори психиатърът ти,моля те прибери се и си изпий хапчетата(2 от червените и по 1 от зеленото и жълтото шишенце) Да ние ти вярваме само се успокой,така е както казваш.Над мивката в кухнята в дясното шкафче,на средното рафтче има чай от мента направи си и се завии с родопското одеялце ...и не контактувай с никого ,поне до следващите избори,противопоказно е за здравето и психиката ти....:-))

2012.03.06 | 20:50

7
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
123

2012.03.06 | 20:50

6
Тоя пендехо пак говори глупости и лъже като дърт циганин. България може да има най-ниските данъци в ЕС, ама и най-ниските заплати, и то в пъти по-ниски от тези на повечето членки. Кого заблуждава не мога да разбера? Явно ни взима за малоумници.
Просто човек

2012.03.06 | 20:29

4
"Симеон Дянков: Бойко Борисов е много стиснат" - казала куката за кривото дърво...
ТОВА Е ГЕРБ!!!

2012.03.06 | 18:37

3
Сребърният фонд, който трябва да гарантира сигурността на пенсионната система, може да стане главен кредитор на правителството, като с парите му ще се покриват бюджетни дефицити и може да се плаща външния дълг на държавата. Това предвиждат промените в закона за управление на фонда, които Министерство на финансите публикува. !!!!!
Ivan

2012.03.06 | 17:46

2
Може би вече сте чули за новата интернет сензация - Wazzub. За по-малко от два месеца сайта събра над 2 милионa потребителя и бройката им се увиличава заплашително бързо. Чудите се защо? Отговорът е много прост. Този вид изкарване на пари е нов, въвежда се за пръв път на интернет пазара. Компании като Google и Facebook изкарват милиарди, защото ние използваме техните услуги.Регистрирайте се сега за да имате големия шанс да изкравате пари всеки месец до края на живота си,ето и линка чрез който да се регистрирате http://signup.wazzub.info/?lrRef=779ba8a5
Наталия

2012.03.06 | 17:46

1
ВАКАНЦИОНЕН КЛУБ "КОСТЕЛ HOLIDAY'S" Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция... За повече информация посетете сайта ни: WWW.VILIKOSTEL.COM

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини