Дянков: Не съм вземал бонуси

  • 02 март 2012 12:05

  • 1122
  • 1
Дянков: Не съм вземал бонуси
©

Това правителство от идването си на власт досега е опукало 320 млн. лв. за декапитализирането на НЕК. След вашето управление България ще бъде под нивото от 2008 г. Няма я Ванга да я питате ще стане ли тая работа, няма ли да стане? защо декапитализирате Булгаргаз, която е на загуба? Вие източвате България, а не управлението на Тройната коалиция. За Здравната каса да кажа ли? Вие нямате право на тези пари - здравните вноски на българите.

Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Петър Димитров. Дано България по-скоро се оттърве от това "успешно" управление, заключи той.

Да не отиваме в странични теми, но вие в типичния ви популистки стил, се отклонихте. И отново темата за бонусите вкарахте, а вие сте взели бонуси. Ще ги върнете ли?, попита Дянков. "Имаме сметка в Министерството на финансите

Интересно ми е какъв е наемът, който плащате за вилата, в която живеете?, попита на свой ред Петър Димитров и отрече да е вземал бонуси. "С тия малки самолетчета за вас не е никакъв проблем да върнете бонусите", каза той. Петър Димитров предположи, че
министър Трайков обаче е взел бонус.

С 82 гласа "за", 11 - "против" и 26 "въздържал се" парламентът възложи на вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи контрола по изпълнението на ПМС номер 367 от 29 декември 2011 г. във връзка с изпълнение на държавния бюджет.

Депутатите / 77 "против", 39 - "за" и 1 въздържал се/ отхвърлиха проекта на левицата и ДПС, според който Дянков се задължава да внесе предложение за отмяна на чл.74 от постановлението, а Министерският съвет - да го отмени.

Чл. 74 разпорежда държавните предприятия и търговските дружества, които към 31 декември 2011 г. отчитат по годишния си финансов отчет
неразпределена печалба от минали години, да разпределят изцяло тази печалба като отчисления, съответно дивидент за държавата, след покриване на непокрити загуби от минали години и/или текуща загуба за 2011 г. при годишното приключване и разпределение на печалбата за 2011 г.

Последвайте канала на

1122 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.03.02 | 21:57

1
мамати и олигрофена нали нямаше да раздавате нищо гей мръсен махай се от БГ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини