БСП: Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК

  • 05 април 2019 14:46

  • 513
  • 3
БСП: Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК
© Булфото (архив)

Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК.

Това пише в официална позиция на ИБ на БСП разпространено до медиите, което публикуваме без редакторска намеса:

"Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на Районни избирателни комисии. В познатия им стил, без аргументи и силово, те отстраняват представителите на опозицията от ключови позиции. Резултатите от последните заседания са, че от  31 РИК – 29 са с председател от ГЕРБ. Само за сравнение си струва да припомним, че съотношението на представителите на ГЕРБ и БСП, вътре в самата ЦИК, е 7 към 6.

Въпреки изискванията за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, и без да зачита многобройните проведени по закон консултации, ГЕРБ, с помощта на представителите на ДПС и ОП, си осигурява пълен контрол върху Районните избирателни комисии.  

Причината за това може да е само една. Затиснати от "Апартаментгейт" и срива в общественото доверие, статуквото търси начин да оцелее чрез контрол и манипулации.

Няма да позволим това да се случи и ще защитаваме правата и демокрацията, в това число пред съда". 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
513 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГЛУПАКА

2019.04.06 | 11:19

3

Само комуняги никога никъде пове4е!!!

Умник Гюро

2019.04.05 | 15:43

2

Комунистите-терористи се насраха от лъжи. Терористичната групировка БКП/БСП трябва да се разпусне, а лидерите и да се тикнат в затвора или урановите мини.

Далайлама

2019.04.05 | 15:32

1

Ха-ха, БСП затова искаха нова ЦИК, да подгряват водата защо ще изгубят изборите!Нинова е труп, първо партията я изритва, после прокурори я подхващат и заедно с крадливото и алчно Ленче ще си правят компания наистина в съда - на подсъдимата скамейка, където ще доказват как така са наследили милиони както твърдят
По комунистическо хората се развеждаха наужким, за да запазят имот над 100 кв., толкова им "отпускаха"?!

Добави коментар

Водещи новини