Сидеров: Правителството демагогства по темата с бонусите

  • 05 март 2012 08:23

  • 997
  • 0
Сидеров: Правителството демагогства по темата с бонусите
©

Категоричният тон на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод бонусите ще се окаже поредното разминаване между думи и дела. Това рекламно поведение няма законово покритие, затова измислиха някаква схема да ги върнат като дарения, ако искат.

Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Той припомни, че срокът за връщане на допълнителните възнаграждения изтече в петък и каза, че не е разбрал някой да е върнал нещо. "Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи беше в парламента, не се похвали някой да е върнал пари, такава информация не е огласена. За нас от "Атака" основното е, че Дянков и Борисов не спазиха обещанието си да съкратят държавната администрация. Тя е прекалено раздута, поне 1/3 от нея трябва да се съкрати. Това не се случи, напротив, администрацията беше раздута още. Мисля, че повишаването е с около 5%. Освен че обещанието не беше спазено, оказа се, че тази администрация си е раздала бонуси на фона на призивите на правителството за затягане на коланите. Това е демагогия, нима правителството досега не се е знаело, че се раздават бонусите, че сега да им казват да ги връщат? Понеже се разду, затова такава беше реакцията - за да се харесат на хората, аз така си го обяснявам", подчерта Сидеров.

Мнението на лидера на "Атака" е, че служителите в държавната администрацията трябва да бъдат добре платени, но при един общ висок стандарт на заплащането на българина. "Няма нищо лошо да са добре платени добре вършещите си работата хора. Разликата между моето мнение и това на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, е, че аз казвам - при един добър общ стандарт. Той самият е един богат човек, въпросът е как всички българи да имат нормален стандарт на живот. Искаме добри доходи за хората спрямо европейските в момента. Знам, че ще се каже - "откъде пари", но този, който се обявява за безалтернативен, единствен и неповторим, трябва да знае откъде ги осигури", заяви Сидеров.Той посочи, че ако управляващите са спазвали съветите му, наистина са щели да бъдат без алтернатива. "Но те не го направиха, а тръгнаха по пътя на колониализма, парите на България са в чужди ръце", заяви националистът.

Лидерът на "Атака" каза, че минималната заплата може да стане 1000 лв., "като се върне ресурса на България в български ръце". Той цитира оценки на експерти, че страната ни има златни залежи за над 100 млрд. лв., но концесията е дадена на чужди фирми и никое правителство не смее да развали договора и по този начин фирмата експлоатира богатствата на България. Сидеров се обяви и за разваляне на договорите с ЕРП-тата, откъде също по думите му изтичат милиарди левове на година.

Той заяви, че първото нещо, което евродепутатите Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на и Димитър Стоянов, които поискаха оставката му като лидер на "Атака", е трябвало да направят, е да напуснат Европарламента, защото по думите на Сидеров са вкарани там от него. "Когато някой е направил нещо за теб, трябва да имаш честта да не плюеш по него", каза националистът. Той призова Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на да напусне ЕП, "пък да си прави каквото иска - движение, нощни заведения, бардак, каквото иска, свободна държава сме".

По повод призива на Капка Сидерова да напусне лидерския пост в "Атака" Сидеров каза: "Няма причини да за това, Националният сбор на партията държи на моето лидерство. Всички такива призиви са израз на личностни страсти, реваншизъм, а не на аналитичен поглед върху нещата".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
997 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини