Мустафа Карадайъ: Държавата ни е по инерция

  • 16 март 2019 18:17

  • 1382
  • 5
Мустафа Карадайъ: Държавата ни е по инерция
© ДПС

"Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България". Така председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, определи управляващите от ГЕРБ в своето изказване по време на възпоменателния митинг-събор в с. Барутин, който се провежда в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес" от 1972 г., съобщиха от пресслужбата на партията.

Председателят на Движението направи кратка оценка на политическата ситуация в страната. Според Карадайъ за ГЕРБ в България по-голяма ценност са национализмът и националистите, а не демокрацията и европейските ценности.

"Ето затова е тази шизофренна политика в България. ГЕРБ ни лъжат, за да ни вземат гласа тук - в Доспат и Барутин, за да може нашият глас в Народното събрание на работи против самите нас", обяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС не пропусна да отбележи и грешките на БСП. Той подчерта, че левицата пречи за постигането на целите на Консултативния съвет по национална сигурност и вреди на тези процеси, "и се опитват пак да ни противопоставят". "Няма да им позволим нито на едните нито на другите", уверено заяви председателят на Движението. Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, заключи с оценка на общата картина в страната, а именно наличието на парламентарна криза, от една страна и политическа криза от друга страна.

"Държавата ни е по инерция, защото няма визия и приоритети за развитие на страната", заяви той.

От трибуната в с. Барутин бе отправен призив час по-скоро системните и отговорните партии да седнат на масата и да определят националните приоритети на страната. "Нашите партийни приоритети са чиста вода, чиста храна, чист въздух и зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в процеса на вземане на решения и тяхната реализация. На база тези приоритети е разработена програмата на ДПС, която има за основна идея всеки един да има достоен живот в своето родно мястп. За това ние сме длъжни да очертаем посоката на страната. Тази политическа криза няма решение с модела "стани да седна", необходима е ясна визия за ускорено и догонващо развитие на страната, бе категоричен Карадайъ.

В кратък коментар на терористичното нападение срещу джамии в Нова Зеландия, при което загинаха 49 души Карадайъ заяви: ""Тероризмът няма народност, няма религия и етнос, няма оправдание с актовете си против човечеството и мира. Затова ние осъждаме тероризма във всичките му форми. Пожелаваме скорошно възстановяване на ранените".

Мая Йорданова
1382 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
гост

2019.03.17 | 09:10

5

Вярно е, че държавата се движи по инерция. Другото са приказки

Reality

2019.03.17 | 00:55

4

Няма един достоен да бъде лидер, защото човекът не е създаден да управлява човеци. Сами ще се убедите когато дойде божието царство на земята, защото всяка човешка политическа организация е от Сатаната.

Zico

2019.03.17 | 00:53

3

Karjalainen skapano,ne govori za Bulgaria taka,zachtoto Ako te namerja shte shte navru glavata v zadnika

БЪЛГАРИН!

2019.03.16 | 19:54

2

Този екземпляр МИ Е ОРГАНИЧЕСКИ ПРОТИВЕН, по понятни съображения, НО трябва да призная, че КАЗВА ИСТИНАТА ЗА СИТУАЦИЯТА В ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Домус Домус

2019.03.16 | 19:11

1

Баш серсем, гьон сурат. Вай Аллах...

Добави коментар

Водещи новини