БСП: Борисов да се разплати с ДПС и да отиваме на предсрочни избори

  • 12 март 2019 14:20

  • 4162
  • 49
БСП: Борисов да се разплати с ДПС и да отиваме на предсрочни избори
© Novini.bg

Използвайки липсата на БСП в парламента, новата коалиция ГЕРБ - ДПС се опитва да прокара всякакви закони. Затова призовах колегите от ДПС да ги изпишат набързо тези закони, да ги дадат в деловодството, да ги приемат в рамките на една седмица, както го правят, Борисов да се разплати и да отиваме на предсрочни избори, защото в тази държава никой няма интерес от това управление, единствено посочените политически субекти. Това каза на пресконференция зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, предаде репортер на Novini.bg

В последната седмица обществото не без основание се вълнува от внесения от ГЕРБ и БСП закон за опрощаване на задълженията на българските вероизповедания, в частност на мюфтийството. Основната част от тези задължения са на мюфтийството.

В този законопропект въобще не става въпрос за етнически мир или за протовопоставяне на общности, както се опитва да го изкара Борисов, а за опрощаване на данъци, осигуровки и задължения. Призовавам Борисов да не злоупотребява с тази тема, българските граждани са достатъчно грамотни, за да разберат за какво става дума, заяви Свиленски.

Призоваваме управляващите да излязат и да обяснят за колко пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма. Този законопроект вече е гледан в Комисията по вероизповеданията през декември 2018 година и там представител на ГЕРБ е казал: "Това е политическо решение". Всяко политическо решение има цена. Ние питаме каква е цената на това политическо решение, посочи социалистът.

На твърденията на Обединените патриоти, че ако БСП е била в пленарна зала, този законопроект нямаше да мине, ще кажем - ако не искате този законопроект да види бял свят, в деня, в който се гласува на второ четене, просто не се регистрирайте. БСП има ясна позиция за повода на напускане на парламента и ясно решение кога ще се върне. Обединени патриоти не са тези, които ще ни призоват, каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Попитан за коментар на думите на Борисов, че самият той никога не е управлявал с ДПС, и на призива на премиера от БСП да кажат, че никога няма да управляват с ДПС, Георги Свиленски заяви: "Борисов не е спирал да управлява с ДПС. Няма кой да му повярва, че не управлява с ДПС, когато всеки път когато не е имал кворум, е търсил подкрепата на ДПС. Много по-почтено е, когато управляваш с коалиционен партньор, да бъде на базата на договори, на споразумение, а не на задкулисни договорки. БСП е управлявала с ДПС и винаги е било на принципа на коалиция и всички вие сте знаели и министрите. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се разплаща за подкрепата на ДПС, а твърди, че не иска подкрепата им. Хайде да бъде достатъчно откровен и точен по този въпрос към българските граждани".

Той обърна внимание на законодателната работа на парламента. Тази седмица правна комисия има заседание в сряда. От 6 точки дневен ред четири законопроекта са внесени от народни представители от новото мнозинство – ГЕРБ и ДПС, два законопроекта са внесени от Министерски съвет. Всички те са внесени след 28 февруари. Има и на 6 март. Законопроектите са внесени без обществено обсъждане, анализ на оценката на въздействие, както и без нито едно становище от засегнатите страни. И забележете Министерски съвет какво внася - законопроект, касаещ коалицията ГЕРБ и ДПС - Закона за концесиите. В законопроекта се защитават интересите на бъдещите концесионери на летище София, ако следващо управление отмени концесията. БСП е заявила нееднократно, че когато дойде на власт, концесията на летище София ще бъде отменена, подчерта Свиленски.

Той коментира и повдигнатите обвинения за документно престъпление и за длъжностно присвояване в особено големи размери срещу кмета на Златица Магдалена Иванова, издигната от БСП. Въпросът е защо се повдигат обвинения срещу кмета на Златица месеци преди европейските и местните избори. Няма значение от коя политическа сила е. Единственият коментар, който мога да направя е, че става въпрос за неща, случили се през 2014 г. Нека органите да си свършат работата. БСП е пуснала немалко сигнали в прокуратурата и до ден днешен няма развитие почти по нито един. Когато идват местни избори, вероятно от днес нататък ще има още доста такива акции. Нека да си свършат колегите от правоохранителните органи работата. За много повдигнати обвинения не се случи нищо, заяви социалистът.

Попитан дали това е целенасочена акция срещу БСП, Свиленски заяви, че не може да каже. По думите му всеки български гражданин трябва да си направи изводите защо преди местни избори зачестява повдигането на подобни обвинения. 

Константин Тодоров
4162 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
1111

2019.03.20 | 10:38

49

Имаме апел към хората, на които им подхвърлят някой лев, размислите.. По-добре у дома, а не след това по улици да ревете, Плачат. И през 2009 същите обещания и накрая се повториха нещата, не вярваме, аполитични сме, който дойде си оправя нещата,,

Истина

2019.03.13 | 13:56

47

Истината често боли! Оставка на най-мафиотското правителстви на България, начело с доказаната мутра Бойко

2019.03.13 | 17:37

48

Яж лайна бе цръвен боклук, да ти е.а мачята и на помияре долен!

язе

2019.03.13 | 08:51

46

Свиленски, връй на мачята в п.утката, цръвен болкук, мама ти да е.ба и на педерасо!

БЛАГОЕВ ГРАД

2019.03.12 | 21:18

44

АКО НА ВСЯКЪДЕ ПО МЕСТА ВИ Е СТРУКТУРАТА КАТО ПРИ НАС МАЛОУМНИЦИТЕ ГОШЕВ И МИЛЕВ НЕНОРМАЛНИЯТ КОСТАДИНОВ ЗАТРИХА ПАРТИЯТА.И ЗАТОВА ГЛЕДАИТЕ ПЪРВО ЕВРОВОТА .ЗА ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ПОУКА .И СЛЕД ТОВА СКАЧАИТЕ ЗА ПРЕСРОЧНИ.КОРНЕЛИЯ ИЗЧИСТИ ПОМИЯТА ИНАЧЕ ТЯ ЩЕТЕ УДАВИ. НЕЩО ДРУГО БЕЗ ПАСКАЛЕВ СТЕ ЖИВ ЗИЯН В БЛ . ГРАД

язе

2019.03.12 | 21:51

45

ей нашия, да ти кажа ле нещо: БСП-то умре в нашия край, оти преди тава БКП не немаше за нищо и оти ние не сме като друджите в Bългария, дека веднага забория какви разбойници са тия от БСП! Ние сме с Бойко оти сме за напредък ,а не за таквия смотаняци като цръвените боклуци! Се разбрале ще ти кажах! А на онаа говнарка Курвелия от на мачя и п.утката и кажи да не се мерка ни в Благоевград ни в Благоевградско!

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.03.12 | 18:32

43

МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Резюме

2019.03.12 | 18:16

42

Цветан Василев, КТБМилиардерът, -БСП, Бенчо Бенчев Милионерът - БСП, Митьо-Очите Мафия-босът- БСП, Миню Станев - БСП, Киро-Кoнтрабандисто- БСП, Баневи-БСП, Арабаджиеви- БСП, Корнелия Нинова Техноимпексова -БСП, Лена Офшорнова - БСП! Последнaтa да кажe пак нещо за шайка и главатар!

АЛО, КОМУНИСТИТЕ

2019.03.12 | 18:12

41

Време е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!!

Ние НАРОДА

2019.03.12 | 17:08

37

ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ
ГЛЕДАЙТЕ В " Ю ТЮБ "

внимавайте!

2019.03.12 | 17:26

40

Много внимавайте, как и кого приемате в редиците си, защото има доста измекяри, дори такива изпаднали от „последния влак“(герб)
А ИМА И ТАКИВА ПОМИЯРИ (ГРАТИСЧИИ) СМЕНИЛИ ДОСТА ВЛАКОВЕ!

гост

2019.03.12 | 17:20

39

Е сега е момента да променят изборния закон и да направят изборите само мажоритарни.

Избирател

2019.03.12 | 17:10

38

Червените олигофрени съвсем се побъркаха от яд и омраза! Ами вие сте СДС, бе тролчета на Спосрано 20! Там Не ви ли казаха, че вашта вождка, Говнелия Импевксова е била в правителството на СДС начело с Иван Костов! Вие Сегашните Бесепари сте бившите седесари, шизофреници невиждани! Народът много добре помни това!

Добави коментар

Водещи новини