Кой тук вдясно (не) разбра Жозеф Дол - шефа на Борисов?

  • 15 март 2019 09:00

  • 4104
  • 6
Кой тук вдясно (не) разбра Жозеф Дол - шефа на Борисов?
© Булфото (архив)

Ако някой не помни - реформаторите, уж обединени, на предишните европейски избори привлякоха 144 000 гласа, ГЕРБ - почти 681 000 гласа. Управляващата партия вероятно изчаква малките, само един ген. Атанасов отказа, което означава, че ще си остане сърдит на електората, който все не успява да го забележи и оцени като големия лидер. СДС утре може и да реши да направи стъпка към най-голямата българска партия в ЕНП, пише "24 часа".

Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския - началникът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по европейска партийна линия, пусна писмо до десните у нас със съвет да направят общ фронт и заедно да отидат на изборите на 26 май. Получатели са лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Атанас Атанасов - на ДСБ, Димитър Делчев - “България на гражданите”, и Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в на СДС. Председателят на Европейската народна партия дава директен съвет на лидерите на партиите от семейството на ЕНП:

Ако искаме да продължим да работим за тази Европа, в която вярваме - демократична, прозрачна, просперираща и ефективна, близка до нейните граждани, защитавайки своето културно многообразие и силна социално-пазарна икономика, трябва да стоим единни и да се справим заедно с всички предизвикателства. За това призовавам всички членове на политическото семейство на ЕНП в България да направят най-отговорния избор и представят българските граждани в единен фронт. Само обединени ще можем да избегнем разпиляването на гласовете, което ще е от полза единствено за популистите и антиевропейските сили.”

Дол е убеден, че само чрез съвместна работа ще бъде увеличено представителството на ЕНП в Европейския парламент, което пък ще гарантира избора на Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище за президент на Европейската комисия Десните получатели се въздържаха от бърз отговор на Дол.

Неофициално откъм ГЕРБ показаха, че предпочитат първо да дадат възможност малките партии да коментират и направят евентуална заявка за общи действия. В най-старата партия - член на ЕНП в България - СДС, също не бързат с реакциите си. Причината е, че за петък е насрочено заседание на ръководството ѝ. Националният съвет ще решава именно за коалиционната политика на сините за изборите напролет. Затова лидерът Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в обясни, че няма правомощия да вземе отношение по писмото на Дол. Той обаче напомни, че винаги през годините СДС е бил радетел на обединението вдясно. Само от ДСБ - партията на генерал Атанас Атанасов, побързаха да изпратят своя отговор на Дол - категоричен отказ за общи действия с партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Бившият шеф на контраразузнаването не харесва, че ГЕРБ действал в синхрон с популистки сили, че не заклеймили унгарския премиер Виктор Орбан, нито подкрепили румънката Лаура Кьовеши за европрокурор.

Не е ясно ДСБ на какво точно може да разчита в европейските избори. Реформаторският блок, който участва в първото правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, на последните европейски избори е получил малко над 144 хиляди гласа. На този вот ГЕРБ има почти 5 пъти повече гласове - над 680 хиляди. Атанас Атанасов за последно се е явил на избори почти сам на парламентарния вот през 2017 година, когато партията му е получила скромните 86 хиляди гласа. Най-вероятно генералът ще остане все така неразбран от електората, добре информиран за политическите си конкуренти, но извън реалната дясна политика. Някъде там ще бъде и Димитър Делчев, който наследи Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 след излизането ѝ като вицепремиер на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
4104 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Еее НЕ партасъ

2019.03.15 | 09:16

1

Селяндурската партия на Европа - вижте и долния и неговият селски приятел.

да, бе

2019.03.15 | 10:00

2

Селяндурската партия на Европа е ПЕС (лаят като песове), начело с хамстера...

Бедност гарантирана от ГЕРБ

2019.03.15 | 10:08

3

Два пъпеша, две кратуни, или просто двама и-дио-ти!

Anonimous

2019.03.15 | 12:52

4

Значи фалшивият Галъп яко е лъгал за електоралните нагласи. ЕНП да натиска означава че има социологическо проучване, направено от агенция извън България и то води към сериозен погром на ББ

Ст.Станков

2019.03.16 | 11:18

6

Да го кажем така - ако "десните" от ЕНП в България се обединят, ще вземат още едно място в ЕП... ако всички 28 държави добавят поне по още 1 депутат към ЕНП... в момента ЕНС има 40 депутата, така че 28 са повече от половината им група! Разумен ли е хода на Жозеф Дол?

сс

2019.03.15 | 14:27

5

Интересно защо само за Българските десни е този призив,скоро ще стане ясно колко е платил Борисов,за това!

Добави коментар

Водещи новини