Евродепутатите от ГЕРБ: Доказахме, че сме силен отбор и можем да постигаме резултати

  • 09 март 2019 16:53

  • 552
  • 7
Евродепутатите от ГЕРБ: Доказахме, че сме силен отбор и можем да постигаме резултати
© ГЕРБ

В последните години с колегите работихме в посока да отговорим на конкретните нужди и проблеми на българските граждани. Доказахме, че Европа ни чува, че можем да строим мостове с различните политически семейства в Европейския парламент.

Това заяви евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на партията. „С колегите от Предприемачи ГЕРБ успях да открия първото информационно бюро, което да подпомага предприемачите при кандидатстването им по европейски проекти. Успяхме да направим звеното популярно и все повече хора търсят помощта на експертите от бюрото“, подчерта Майдел. Освен това тя отчете, че благодарение на работата й бяха намалени таксите по банковите преводи, които до сега бяха много високи и с намаляването им бяха спестени много средства както на гражданите, така и на бизнеса. „Със съмишленици от публичния сектор и бизнеса създадохме и организация за формиране на качествени образование и умения. Посетихме и обучихме млади хора от 10 града за създаване на различни умения. Готови сме да посетим още градове и да подпомогнем развитието на нужните умения у младите хора от останалите региони на страната“, каза още Ева Майдел.

Като най-съществена част от работата си в Европарламента Андрей Новаков отчете усилията, които е положил за увеличаването на бюджета за България от ЕС за следващия програмен период с над 4 млрд. лв. „Това е реалното противодействие на фалшивата новина, която обиколи страната ни, че след 2020 г евросредствата за България ще спрат. Няма да спрат. Напротив – България ще получи повече пари“, подчерта Новаков. Българският евродепутат посочи като друг голям успех, касаещ България, блокирането на пакета „Мобилност“. „Това се случи благодарение на всички колеги, с които положихме огромни усилия. Беше изключително трудно, но успяхме. Защото в следващия мандат на Европарламента може да има други мнозинства и да се постигнат много и различни компромиси“, каза още Новаков. Сред останалите си каузи в Европарламент той посочи работата за малките населени места. „Създадохме първата социална мрежа за села – „Селоводител“. Целта ни беше да покажем красотите и безценните богатства на тези населени места, за да разберат максимално повече хора за тях“, обясни Новаков.

Д-р Андрей Ковачев също сподели, че българските евродепутати от ГЕРБ са доказали, че са силен отбор. „Трябва да продължим да пазим Европа и европейските ценности. Не трябва да позволяваме на популистите да застрашат постигнатото до момента във всички сфери на обществения живот. Чрез работата си във външната комисия на парламента се старая да пазя връзките с нашите българи останали извън пределите на страната във вековете назад. Единствения начин това да се преодолее е по пътя на европейската интеграция“, подчерта Ковачев. Той отчете още, че е работил активно и в сферите на миграцията, сигурността и здравеопазването.

Евродепутатът Емил Радев припомни, че е повел битка с двойния стандарт при храните и напитките. „Здравето на българския народ е приоритет в нашата работа. Затова с колегата Андрей Новаков извоювахме една чисто българска програма и срещу 1,3 млн. евро през тази година юе могат да се правят анализи на храни и напитки и да се подпомагат потребителски организации за завеждането на съдебни искове при констатирани нередности“, обясни Радев. Освен това той коментира, че неприемането на България в Шенген 7 години след изпълняване на всички критерии не е справедливо. „Предприехме множество стъпки. Както и по отношение на механизма за наблюдение над България и Румъния. Не е справедливо да има такъв механизъм само за нашите две, по-справедливо е да се формира общоевропейски стандарт за върховенството на закона и борбата с корупцията, защото проблеми има навсякъде“, подчерта Радев. Той отчете още, че е работил и по проблемите с международните осиновявания, документите на европейските граждани и популяризирането на варненското златно съкровище.

Владимир Уручев разясни пред дамите пот ГЕРБ работата си в комисиите по земеделие и по енергетика в Европейския парламент. Той подчерта, че работи и по две основни каузи. „Липсата на предприемачески дух в малките населени места ме провокира да се заема с тази тема. Радвам се, че в образователните закони започнахме да работим за развитието на този дух и да се създават условия в тази посока. Другата ми кауза е младите хора и навлизането им в земеделския сектор. Това трябва да стане политика за развитие. Не е вярно, че секторът е непривлекателен, защото новите технологии навлизат в селското стопанство и вече се виждат нови прекрасни модернизирани ферми дори в България“, обясни Уручев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
552 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.03.10 | 09:18

7

Специалистите по джендър - идеология .

2019.03.10 | 09:17

6

Горе на снимката - героите на Д. Донев .

2019.03.10 | 09:11

5

Глупаци с месечни заплати колкото пенсията на един пенсионер за 5 години .

2019.03.09 | 21:42

4

Отбор ЦВИНОКИО!

Хайде, де

2019.03.09 | 18:24

3

Какъв "силен отбор", какви пет лева?

Отбор могат да бъдат унгарци, германци, италианци, дори румънци!

Не се залъгвайте - вие сте си най-обикновени посредствени мажоретки, и не се хвалете с приети от истинските отбори решения!

дкмс

2019.03.09 | 17:02

2

какви успехи, комсомолци!!!!????

САЙТА НА ЦВЪКИ и ПЕЕВСКИ

2019.03.09 | 16:59

1

САМО ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ НИ ЗАЛЯ СЪС ГЕРБЕРАСКА ПРОПАГАНДА ,ЗА ЦЯЛ ДЕН.

Добави коментар

Водещи новини