Депутати от ГЕРБ присъстваха на първата копка на изграждането на кръгово при селата Труд и Строево

  • 25 март 2019 14:45

  • 1073
  • 3
Депутати от ГЕРБ присъстваха на първата копка на изграждането на кръгово при селата Труд и Строево
© ПП ГЕРБ

Народните представители от ГЕРБ ген. Константин Попов и Димитър Лазаров присъстваха на първата копка на изграждането на кръгово кръстовище при селата Труд и Строево. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Двамата имат голяма заслуга за осъществяването на проекта. 

Миналата година след разговор с кмета на Община Марица Димитър Иванов те предприеха действия за по-бързото изграждане на кръгово движение при пресичането на пътя Карлово - Пловдив при километър 48 и пътя Строево - Труд. Двамата народни представители проведоха многократни разговори, в това число и с председателя на народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, за задействане на процедурата, която не тръгваше заради административни пречки.

Усилията на кмета Димитър Иванов и на председателя на Общински съвет - Марица и общински ръководител на ГЕРБ - Марица Гергана Трендафилова да започне изграждането на кръговото са от близо пет години. Заедно с ген. Попов и Димитър Лазаров те направиха всичко необходимо, за да бъдат регулирани пътните потоци на този участък посредством кръгово движение. 

Оказва се, че то е дълго чакано от хората от Строево, Труд, Голям и Малък Чардак. Още през 2015 г. между АПИ и община Марица е било сключено споразумение за реализиране на проекта. През декември 2017 АПИ е внесла проектната документация в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и едва сега се даде старт на процедурата.

„Благодаря на народните представители от ГЕРБ и лично на генерал Попов и на Димитър Лазаров, които приеха проблема много сериозно и направиха всичко, за да се задейства процедурата. Без тяхната намеса това нямаше да стане. Щастлив съм, че днес правим първата копка и работата може да започне“, каза кметът Димитър Иванов.

Пътят е изключително натоварен и кръстовището ще помогне за предотвратяване на многобройните пътно-транспортни произшествия.

Малко по-късно генерал Попов, кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и председателят на общинския съвет Гергана Трендафилова направиха и първа копка на спортна зала в село Труд. Тя ще се простира на площ от 1 500 кв. м и ще има капацитет от 1000 души. Ще бъде използвана за спортни прояви на децата от селото, там ще тренира и хандбалният отбор, който пази традициите и печели множество награди.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1073 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МИЛИЦИОНЕР ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв

2019.03.25 | 17:46

3

УУУУ БРЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ... САМО 2 ПЪТИ ГО СПОМЕНАХТЕ БРЕ....

ПОЖАРНИКАРА "БУДА"

2019.03.25 | 17:44

2

АБЕ ДОКАТО НИ ИЗБИРАТЕ С МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв.... ЩЕ СИ КРАДЕМЕ... ПОСЛЕ ЩЕ МУ МИСЛИМЕ КАК ДА СЕ ОПРАВДАВАМЕ.... МУ-ХА-ХА

2019.03.25 | 16:19

1

къде е плъха цвъки , нещо се губи.

Добави коментар

Водещи новини