Днес пристига руският премиер Дмитрий Медведев

По покана на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на официално двудневно посещение в България днес пристига председателят на правителството на Руската федерация Дмитрий МедведевДмитрий Медведев Дмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега.

Визитата на руския премиер ще започне с церемония по официалното му посрещане от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на пл. "Св. Александър Невски" в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще приеме днес на "Дондуков" 2 министър-председателя на Руската федерация Дмитрий МедведевДмитрий Медведев Дмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. Държавният глава и гостът ще разговарят на четири очи, след което са предвидени пленарни разговори на двете официални делегации.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Дмитрий МедведевДмитрий Медведев Дмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

От 1993 година досега е имало три официални или работни посещения на премиерите на Русия в България и 11 визити на български министър-председатели в Москва.

От 18 до 20 май 1995 г. в София и Варна на официално посещение е министър-председателят на Русия Виктор Черномирдин. По време на визитата са подписани 14 документа за сътрудничество.

От 19 до 20 октомври 2004 г. в София на официално посещение е председателят на правителството на Русия Михаил Фрадков. Това е първото посещение в България на руски премиер след деветгодишно прекъсване.

На 13 ноември 2010 г. министър-председателят Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През е на еднодневно официално посещение в София по покана на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Посещението е по повод 130-годишнината от Освобождението на България от османско иго.

От 19 до 20 април 1993 г . в Москва на официално посещение е министър-председателят Любен Беров.

Премиерите Жан Виденов и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на са направили по три посещения в Русия.

През 1995 година премиерът Жан Виденов прави две посещения в руската столица. От 8 до 10 май 1995 г. той е в Москва по официална покана за честване на 50-годишнината от разгрома на хитлерофашизма, а на 18 септември е на работно посещение по покана на министър-председателя Виктор Черномирдин.

От 14 до 15 март 1996 г. Жан Виденов отново е на официално посещение в Москва, където се подписват редица документи в областта на енергетиката, селското стопанство, отбраната, икономиката и в социалната сфера.

От 14 до 16 април 1997 г. в Москва на работно посещение е министър-председателят Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра. Подписани са: Споразумение за развитие на система от газопроводи за транзитиране на руски природен газ през България и доставка за потреблението в България, съвместна Декларация в областта на либерализирането на двустранната търговия; разменени са ратификационни грамоти за влизане в сила на Консулската конвенция, Подписан работен план за консултации между

Министерство на външните работи на България и Министерство на външните работи на Русия.

От 6 до 8 юни 1999 г. в Москва на посещение е министър-председателят Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Подписани са пет двустранни документа: Междуправителствено споразумение за сътрудничество и взаимопомощ в борбата с незаконните финансови операции и прането на пари и четири междуведомствени спогодби относно стандартизацията, метрологията, статистиката и правосъдието.

От 3 до 6 юни 2002 г. в Москва на официално посещение е министър-председателят Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. Подписани са: Декларация за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, Допълнение към Спогодбата от 1995 г. за уреждане на взаимните финансови вземания между България и Русия, Споразумение за сътрудничество между министерствата на културата на България и Русия.

От 6 до 8 май 2007 г. в Москва на работно посещение е министър-председателят Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по покана на председателя на правителството на Русия Михаил Фрадков. В рамките на визитата са подписани са четири споразумения в сферите на туризма, икономиката, защитата на класифицираната информация и защитата на интелектуалната собственост.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на посещава руската столица и на 14 януари 2009 г. във връзка с проблемите с доставките на газ от Русия за Европа. Договореност за "осъществяване на спешна визита" е постигната в телефонен разговор на 13 януари 2009 г. между Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и министър-председателя на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Четири месеца по-късно същата година Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на прави визита в Русия, в рамките на която е парафирано споразумение между "Газпром" и Българския енергиен холдинг за сътрудничество по проекта "Южен поток".

От 30 до 31 май 2018 г. в Москва на посещение е министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. В придружаващата го делегацията са включени заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, както и изпълнителният директор и член на УС на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов.

Русия е един от основните външнотърговски партньори на България. През 2017 г. тя има 2.7 процента от износа и 10.3 процента от вноса. България заема около 1 процент от външнотърговския стокообмен на Русия.

През 2017 г. двустранният стокообмен възлиза на 4286.9 млн. щ.д., износът е 811.5 млн. щ.д., вносът - 3475.4 млн. щ.д., а салдото е отрицателно - 2663.9 млн. щ.д. Структурата на износа е разнообразна, докато в структурата на вноса преобладават енергоносителите - 80.0 процента - сурови нефтени масла, нефтен газ и нефтени масла. Данните за 2017 г., сравнени с тези от 2016 г. показват, че стокообменът се е увеличил с 41.6 процента и е 6.7 процента от общия стокообмен на България. Износът от България се е увеличил с 87.0 процента и е 2.7 процента от целия износ на България. Вносът от Русия се е увеличил с 34.1 процента и е 10.3 процента от целия внос на страната

Коментари

 1. 2019.03.04 | 15:11

  Един „признателен“ долу декларира: „Ще ги призная ако дадат 80% от парите за магистрала Хемус , както ЕС ни дава пари за скъпите съоръжения“

  Има достатъчно много неща, за които да ги признаеш(б.р.- естествено, ако помниш повече от 4,5 минути)!
  Хайде „напъни се“ и кажи чия заслуга са:
  - АЕЦ Козлодуй,
  - Кремиковци,
  - ВМЗ Сопот,
  - Военната ни авиация(бившата),
  - колко „мирна и послушна“ беше Турция (нямаше кьорав имам в България),
  - Ами Нефтохим Бургас,
  А ако успееш да си спомниш, как по време на първата петролна криза, танкерите с нефт пристигаха на порт Бургас! Барото само слизаше на брега и след два часа се връщаше с подменени документи за товара и танкерът „по живо и по здраво“ отпрашваше да „търгува“ на ЮГ! ЦЕНА НЯМА ДА ИМАШ!

  Хайде стига ти за сега, че ще ти се препълни „помнилото“

 2. 2019.03.04 | 13:13

  И този път няма да се размине без педеРуско одрискване !

 3. 2019.03.04 | 12:45

  Нашия „любим вожд“ ще има разговор с Медведев?

  Пожалете го - УТРЕ ПАК ЩЕ ИМА МУСКУЛНА ТРЕСКА НА КРАЙНИЦИТЕ И ВРАТА, А ОЩЕ НЕ СЕ Е ВЪЗСТАНОВИЛ ОТ „РАЗГОВОРА“ СЪС СТОЛТЕНБЕРГ!
  Намерете един преводач от банкянски на руски език.

 4. 2019.03.04 | 09:47

  Вече са разтоварени американски крилати ракети със среден обсег в Бургас. Прелитат морето за минутки. ГЕРБ отстъпва без пари военните потделения в Бургас за американски девизии. Познайте какви ще са темите за разговор. Приток от Русия но не на туристи, а на други крилати ракети. Следва мобилизирането на няколко хиляди българи да се бият за интересите на американски банки и концерни, както в момента става в Украйна.

  1. 2019.03.04 | 10:32

   не герб а РАДЕФ подписа да доидат сащ и канада

 5. 2019.03.04 | 07:51

  Добре дошъл господин Медведев,ние сме признателни на Русия!

  1. 2019.03.04 | 08:38

   Вие, които не си знаете историята ще сте признателни, а НИЕ, които знаем историята не сме толкова ''признателни''

  2. 2019.03.04 | 08:03

   Ще ги призная ако дадат 80% от парите за магистрала Хемус , както ЕС ни дава пари за скъпите съоръжения

 6. 2019.03.04 | 08:35

  А МадуРадев ще пукне от яд, че Медведев първо с Бойко ще се среща...

 7. 2019.03.04 | 08:11

  идва във вражеска държава член на военен съюз насочен срещу Русия.

  1. 2019.03.04 | 08:17

   Гледайте, как ще се наведе Боклука днес!!

 1. 1

Напиши коментар

Избори

още

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли промените в НК свързани с неизбежната отбрана?

Одобрявате ли промените в НК свързани с неизбежната отбрана?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.