Борисов: Само хонорарът на Доган е в пъти по-голям от всички бонуси на хората от ГЕРБ

  • 01 март 2012 15:25

  • 11766
  • 72
Борисов: Само хонорарът на Доган е в пъти по-голям от всички бонуси на хората от ГЕРБ
© Булфото

Връщането на бонусите не е популизъм.

Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет, което се провежда днес и утре. Вчера министър-председателят нареди всички висши чиновници да върнат взетите бонуси до 2 март, като заплаши с уволнения в противен случай. Призивът му дойде след скандалите за бонусите, взети от бившите вече шефки на НЗОК Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Премиерът подчерта, че отговаря само за Министерски съвет, не и за президентството по повод изказването по рано днес на вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, която изтъкна, че бонусите на нейните служители, в качеството й на правосъден министър, са били заслужени. Борисов уточни, че въпросът с връщането на средства се поставя пред ръководството - министри, техните заместници,  политически и парламентарни секретари, областни управители.  "Иначе администрацията - хората, които са работили и на практика взимат по два пъти по-високи заплати от самите министри, те нека си останат, защото действително би било елемент на популизъм да ги накараме и те да ги върнат, защото това са хора, които  работят с милиарди, от тях зависи това, че над 20 пъти повече  пари усвояваме от Брюксел.Това са хората, които договарят сумите за следващия програмен период, и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят парите", посочи министър-председателят. По думите му, тези служители нямат привилегията след това да  казват "бях министър толкова години", не могат да впишат това в  автобиографиите си.

"Популизъм бих нарекъл писмото на ДПС - само ако включат  хонорара на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, това много пъти би превишило всички  пари, които са взели тези няколко човека от ГЕРБ. Затова ги призовавам и хонорара на ДПС да върнат, и колегата Станишев да накара неговите хора да върнат парите от  бордовете. Защото, както и да ги наричаш - "награди", "бордове", "фондове", ДМС - всичко това са пари над заплатите, добави той. Всички са си ги изработили - когато един заместник-министър  участва и в комисия, и си слага подписа накрая, той извършва  допълнителна работа. Същото бих казал и за парламента, бих  попитал Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в по каква логика депутатите, заети в  комисиите, получават допълнителни пари, след като получават заплати", заяви премиерът.

На срещата  в Брюксел държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз дискутират мерките за насърчаване на икономическия растеж и заетостта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11766 72

Свързани новини

Коментари 72

Добави коментар
ДА ГИ ИЗМЕТЕМ!!!

2012.03.07 | 22:45

72
За три години управленско мракобесие на ГЕРБ резултатът е ПЕЧАЛЕН не само в икономически план....морал,човеколюбие,сплотеност,честност,останаха някъде назад в спомените ни....нормалните хора,ОБИКНОВЕНИЯ ТРУДОЛЮБИВ И ГОСТОПРИЕМЕН БЪЛГАРИН,се е свил,някъде там в ъгъла....от сенките изплуваха,лакоми,черни и БЕДНИ ДУХОВНО ДУШИЦИ,КОИТО НИ ЗАЛИВАТ ЕЖЕДНЕВНО С ПОШЛОСТ,ПОДЛОСТ И ЦИНИЗЪМ!!!ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЪГЪЛА!!!ДА НАТИРИМ ТЕЗИ ДОЛНИ СЪЗДАНИЯ,ТАМ ОТ КЪДЕТО ИЗПЛУВАХА!!!!
bord

2012.03.07 | 22:44

71
Само мандатност не е достатъчна. Директорите не могат и не трябва да бъдат нито "работодатели", нито "мениджъри". Какъв мениджмънт има в едно училище ?! Да се отдаде лавката под наем и да се прибере комисионна ?! Да се чуди как да излъже общината с щата, как да принуждава персонала да излиза "доброволно" в неплатен отпуск или да го изхвърля на борсата след 15 юни за да прибира заплатите за летните месеци и после да раздава бонуси както му скимне?! В голяма част от училищата и дет. градини например счетоводители, касиери и някои учители получават в пъти по-големи бонуси, които после се делят с "мениджърите". Учебно-възпитателният процес е последна грижа на "мениджъра" в епохата на делегираните бюджети. Някой да се опита да анализира кадровата политика на училищния "работодател"? Каква система прилага да привлича по-квалифицирани, доказано добри професионалисти в подарените, т.е. поверените заведения?! Някаква рвзултатна дейност по повишаване на квалификацията на най-важния субект в УВП - Учителя?! Няяяяяма такова нещо. Точно обратното - в училищата тревожно нараства броят на "сезонните" учители и "оборотните" учителски места с цел да се присвояват заплатите за летните месеци, "работодателят-мениджър" все по-често умишлено назначава нередовни учители не само с цел икономии от заплатите на специалисти, но и защото тези хора са много удобни - манипулируеми и послушни. Ето защо НЕЗАБАВНО следва да се пресече този произвол в българското училище, защото нищо добро не ни чака като народ. Директори - само с функции,координиращи УВП, назначавани заедно с учителите от един и същ работодател - училищен борд към общината, който да е отговорен за всичко, осигуряващо съществуването на нормална и ефективна образователна система

2012.03.07 | 21:42

70
И тука ,скука - като по другите форуми. Кучетата си лаят ,кервана си върви.
Пухъл Пухльо Груп

2012.03.07 | 21:41

69
Боко, бокоо, жив да те оплаче човек! С кого вече се сравнявате по хайдутлук, бе идиот с идиот? С Доган - вашият уж най-стръвен враг? Че бил по-голям хайдук от вас ли, бре??? За какво ви избрахме бре? А какво направихте - три години кретенска гербарастка власт, гръмки приказки и още по-гръмки осирания! И сега се опитвате да се изкарате по-малки хайдуци от цоциалистите и ДПСарите????Ми това е меко казано налудничаво! Тва ли ви е "европейското развитие" бре, куре сплескан? Май най-паче е "ежедневно разграбване" май, защото народът видя двойният ви и троен аршин ВЕЧЕ! За пенсионерите и нископлатените работници НИКАКВИ УВЕЛИЧЕНИЯ (защото криза е нали така и прочее), а за вашите продаждни и алчни мекерета по агенции и министерства европейски заплатки!? Тая курва по вписванията е взела 75 хилади БОНУС!!! Кухи сте, та чак вдлъбнати комунистически изчадия!!!! Ще ядете парчета народен гняв и и ще пиете чистата отрова на народната омраза от тук нататък, та чак до следващите избори и никакви машинации няма да ви спасят за да ви унищожим, гадове неземни, гербарастки!!!
nnnnnnnn

2012.03.07 | 21:41

68
Наистина е странно това поведение на МОМН. Защото делегираните бюджети, поверени в ръцете на директор и разпределяни субективно за бонуси, заплати и диференцирано заплащане е всъщност КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ в училищата. Вместо тези пари да отидат за подобряване на учебната работа и за самите ученици, за които всъщност са предназначени, те отиват в джобовете на "мениджъра", гл. счетоводител, касиера и приближените учители. ЗАЩО МОМН ДОПУСКА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ В УЧИЛИЩАТА????????????????
нц

2012.03.07 | 19:53

67
Недай боже да има още 3 мандата,пак предишните ще са му виновни

2012.03.07 | 19:52

66
Алоо, мутро некадърна, ти разлика между "хонорар" и "бонус по време на криза, след като ВИЕ сте казали, че бонуси НЯМА да има" правиш ли? Както и всички герберасти-педерасти да ми отговорят разлика виждат ли? И да ми отговорят нали вашите господари дойдоха с обещания за нов морал? Къде ви е новия морал бе, лайньовци?
Copy Left

2012.03.07 | 19:52

65
Боко, бокоо, жив да те оплаче човек! С кого се сравнявате вече по хайдутлук, бе идиот с идиот? С Доган - вашият уж най-стръвен враг? Че бил по-голям хайдук от вас ли, бре??? След три години кретенска гербарастка власт, гръмки приказки и още по-гръмки осирания да се опитвате да се изкарате по-малки хайдуци от цоциалистите и ДПСарите емеко казано налудничаво! Народът видя двойният ви и троен аршин ВЕЧЕ! За пенсионерите и нископлатените работници НИКАКВИ УВЕЛИЧЕНИЯ (защото криза е нали така и прочее), а за вашите продаждни и алчни мекерета по агенции и министерства европейски заплатки!? Ще ядете парчета народен гняв и и ще пиете отровата на народната омраза на следващите избори и никакви машинации няма да ви спасят, гадове неземни!!!
СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ!!!

2012.03.07 | 19:51

64
За три години управленско мракобесие на ГЕРБ резултатът е ПЕЧАЛЕН не само в икономически план....морал,човеколюбие,сплотеност,честност,останаха някъде назад в спомените ни....нормалните хора,ОБИКНОВЕНИЯ ТРУДОЛЮБИВ И ГОСТОПРИЕМЕН БЪЛГАРИН,се е свил,някъде там в ъгъла....от сенките изплуваха,лакоми,черни и БЕДНИ ДУХОВНО ДУШИЦИ,КОИТО НИ ЗАЛИВАТ ЕЖЕДНЕВНО С ПОШЛОСТ,ПОДЛОСТ И ЦИНИЗЪМ!!!ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЪГЪЛА!!!ДА НАТИРИМ ТЕЗИ ДОЛНИ СЪЗДАНИЯ,ТАМ ОТ КЪДЕТО ИЗПЛУВАХА!!!!
гоце

2012.03.07 | 19:51

63
БРАВО БОЙКО ТИ ТРЯБВА ДА ИЗКАРАШ МНОГО МАНДАТИ ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ОТ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК
Story Board

2012.03.02 | 18:29

38
гоце, гоце, тук комунисти сте единствено ти, бабуина и jazz! Последният е за усмирителна риза, инжекция скополамин, лоботомия и перманентни високоволтни електрошокове до пълно изтриване на мислите в мръсния му мозък! FULL ERASE AND FORMAT!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини