Бивши зам.-министри прибрали над 1 млн. лв. от бордове

  • 23 февруари 2012 20:36

  • 1558
  • 6
Бивши зам.-министри прибрали над 1 млн. лв. от бордове
©

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показва проверка на "Труд". Повечето от тези представители на тройната коалиция днес са най-яростните критици на бонусите в министерствата.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, е взела от тютюневата компания също толкова. Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”. Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

В момента абсолютният таван, който може да получава месечно един член на борд на дружество с държавно участие, е 3240 лв. Той се формира, като минималната работна заплата (270 лв.) се умножи по 12. Този максимум важи само за управленците, имащи право да представляват фирмата. Пари се дават само на т. нар. външни бордоваци - които не са членове на политически кабинети и не са чиновници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1558 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Антикомунист

2012.03.13 | 07:07

6
Тия скапани комунисти са толкова гнусни,нахални и проявяват такова безочие,че просто нямам думи,мразя ги от дъното на душата си,ако доживея деня в който тази така наречена социалистическа партия БСП,спре да съществува,ще вдигна банкет.Само изроди и нахалитети са тия шибаняци,нахални от тук до небето,говорят ми за смяна на статуквото,абе шибаняци шибани,аз по голямо статукво от вас не съм виждал,от 70 години сте във властта и ми говорите,че вие сте били новото,дано изгниете,дано.
иво- рз

2012.03.13 | 07:06

5
Каква стана тя? Крадеца вика дръжте крадеца. Шибани комунисти хващайте пътя за Сибир и никога не се връщайте в България.
джъдж

2012.03.13 | 07:06

4
Милите ,не наяли се ,червени шопарчета ! Очевидно от БСП/ДПС/НДСВ ,смятат че всички страдаме от амнезия и не помним времената на тяхното управление. А ,дали някой ще се сети ,какви бяха възнагражденията на "любимия" на Станишев - Азер Меликов /от"Информационно обслужване"/ ?

2012.03.13 | 07:06

3
Така е тройната коалиция си прибираха джоб пара отсякаде, много откраднаха и правнуците им могат да живеят с парите които откраднаха, ама при тях хората живееха по-добре, страната се развиваше по-добре и не затягахме коланите. Аз съм на мнение - нека да крадат ама помеждодругото да свършат нещо. Сега гласуваме за хора от народа (сиреч простовати, дето ни е срам пред европа да кажем какво образувание имат), които казаха, че няма да си пишат бонуси защото е криза, а пак си ги пишат тайно, тоест също толкова крадат, самоче прехвърлят топката за всяко нещо към предните управляващи и така излизат чисти от всяка ситуация, а в същото време понятие си нямат от управление на държавата щото са прости полицаи и пожарникари и затова ставаме все по-зле. И вместо да се вземат някакви мерки за проблемите само се искат оставки, а резултатите - един заминал друг дошъл и разлика няма. Ето сега са модерни въпросите за лекарствата и за шефа на напоителни системи обаче се отклонява вниманието с такива изцепки отнищото и пак се прехвърля топката на опозицията: "И и предните също са си писали бонуси даже повече отнас". Малко като в детската градина. Ама народа прост каквото и да кажат или направи Бойко или Цветанов, каквото и да се изцепят няма значение.
asdfghjk

2012.03.13 | 07:04

2
МАЙМУНИ...................................
Петър

2012.03.13 | 07:04

1
Колко трябва да си нагъл, че когато си крал вчера, днес да обвиняваш несправедливо някой друг?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини