Политолог: БСП се радикализира

  • 26 февруари 2019 08:27

  • 1532
  • 4
Политолог: БСП се радикализира
©

Големият проблем е, че БСП се радикализира. Измести се от центъра. Виждаме, че има принципни различия с ПЕС. Програмата на БСП не прилича на такава на социална партия. Това каза политологът Даниел Смилов в ефира на БТВ.

„Бойкотът на парламента е крайно средство, което трябва да се използва при крайни ситуации. Обикновено това се прави знаково за един-два дни и за конкретен случай. Бойкотът се използва, за да се свали правителството“, каза политологът и бивш депутат от БСП Татяна Буруджиева.

„Ако наистина си една парламентарна партия и вярваш, че парламентът е мястото, където се правят политики - оставаш. БСП обявяват война“, посочи тя.

„Все по-малко става ясно защо БСП са навън. Те искат да реализират цели, които обществото не подкрепя“, каза бившият депутат на БСП..

В мотивите на президента за Изборния кодекс има две силни позиции - мотивите за преференциите и квалифицираното мнозинство в ЦИК, посочиха политолозите. „По така направените промени, с 50% от състава на комисията ще се взима решението и то няма да може да се обжалва. Така не се дават равни позиции“, заяви Буруджиева.

„Машинното гласуване е необходимо, за да може в големите секции да се даде възможност на повече хора да гласуват. В малките населени места то не е необходимо. Така могат да се спестят пари“, обясни тя. По думите ѝ в предстоящите избори ще се води ценностна битка.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1532 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
koko4ko

2019.02.26 | 11:20

4

Според Буроджиева, навсякъде трябва да има машини, само в малките населени места НЕ. Защо бе Танче в малките населени места да няма? Така не се ли ограничават правата на бабите и дядовците да гласуват с машините, ама те нали са вашият електорат и не са по машините, за тях може без машини? Правиш се Танче на хитрата сврака. Накрая, според народната поговорка, леко изменена, ти и твоята партийка ще сте с двата крака в лайната.

Умник Гюро

2019.02.26 | 09:56

3

Ей на тази комунистка, дето се хили на снимката, дядото-терорист Буруджиев заедно с юдейката Яков застреля подло от засада великия български герой, генерал Христо Луков. Анатема.

КРАДЛИВАТА ШАЙКА

2019.02.26 | 09:04

1

НЯМА ЦВЯТ,ИДЕОЛОГИЯ и МОРАЛ. УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ,РАБОТИ СРЕЩУ СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ.

Данъкоплатец

2019.02.26 | 09:18

2

ДА Управляващата ШАЙКА на СПОСРАНО 20 е НАГЛА и трябва да бъде Забранена със ЗАКОН! Червените престъпници ТРЯБВА да бъдат дадени на СЪД за опита им да унищожат БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини