Политолози: На БСП ѝ се привиждат бунтове и революции

  • 01 март 2019 09:27

  • 1235
  • 4
Политолози: На БСП ѝ се привиждат бунтове и революции
© Кадър БНТ

С промените в Изборния кодекс ГЕРБ подцени ситуацията, а БСП я надцени, защото започна да ѝ се привижда някаква бунтовна ситуация. Това сподели в сутрешния блок на БНТ политологът Първан Симеонов.

,,Като цяло свикнахме постоянно да има напрежение. Виждате, че целият западен свят се радикализира и може да се окаже, че колкото по-радикален си, толкова по-интересен си'', посочи Симеонов и допъли, че марката Обединени патриоти може би трябва да бъде "замразена" за известно време, защото сега произвежда основно скандали.

По думите му перспективата с предсрочни избори малко се е отдалечила.

,,Ако ГЕРБ загубят европейските избори, е възможно ситуацията да се промени, но по-вероятно е да удържат пълен мандат'', прогнозира политологът.

,,С промените в ИК ГЕРБ успяха да ядосат избирателите с десен профил. По отношение на опозицията те сякаш живеят в алтернативен свят на революции. При тях има усещане за безсилен гняв, който ще започне да ги разрушава, така че трябва да влязат в нещо по-конструктивно'', подчерта социалният антрополог Харалан Александров.

,,Надценяването на революционния потенциал мисля, че е доста подвеждащо. Обществото ни е умерено скептично, но не и саморазрушително'', допълни Александров.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1235 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Чудомир

2019.03.01 | 13:50

4

Мине не мине и изпълзя от каналите мършите и почват да ръсат мозък. Иска им се на разни,, ТЪПОЛОЗИ,,, Харалановци, Недялковци. Вятъра на Промяната вече духа. Шайката се разпада. Каза им го сутринта един от тях агент Николай.

2019.03.01 | 12:53

3

Не им се привиждат, те са факт. Огледайте се какво става в Европа!Самохипнозата не помага.

2019.03.01 | 10:55

2

На БСП не й се привиждат, БСП се стреми към хаос и безредици, за да може да свалят законното правителство, а техният президент да организира служебно и те да докопат властта и да крадат отново. Вече приватизираха импексите, нарязаха заводите и докараха повсеместна мизерия и безработица. Съсипаха банките и обраха спестяванията. За няколко месеца при Орешарски фалираха КТБ и цунаха 4 милиарда. Искат още, а президентът е готов да им слугува!

Опорна точка

2019.03.01 | 09:39

1

Най вече им се привиждат едни 3-4 милиарда лева да си ги краднат. Я елате пиленца при батко,...сладко сладко хи хи

Добави коментар

Водещи новини