ГЕРБ и БСП се захапаха в ефир за промените в Изборния кодекс

  • 26 февруари 2019 08:28

  • 1623
  • 7
ГЕРБ и БСП се захапаха в ефир за промените в Изборния кодекс
© Нова телевизия

При всички положения ново обсъждане на Изборния кодекс ще покаже позициите на политическите сили в парламента. Ние имаме свой вариант и вероятно ще приемем ветото на президента само върху частта за връщане на старото положение с преференциите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

И в момента съществуват възможности за обжалване на актове на секционни или районии избирателни комисии, добави тя.

Депутатът от БСП Георги Свиленски коментира призива на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на БСП да се върне в парламента. Припомняме, че вчера държавният глава наложи и вето върху промените в Изборния кодекс Може би виждането на президента, който олицетворява единството на нацията, е такова, такава е неговата позиция. Само че 10 часа в комисия и 16 часа в пленарна не се чуха никакви аргументи за промените. И вчера г-н Цветанов каза, че ГЕРБ ще приемат своя вариант за Изборния кодекс. Тази политика на напук не води до добро на никой. В последните седмици ГЕРБ открито се конфронтират. Цветанов каза: "Нас без БСП ни е удобно, не ни трябват в парламента, трябват ни послушни партии, които да натискат бутоните както ние кажем", заяви социалистът.

БСП не е извън парламента заради ГЕРБ. В парламента и в момента има опозиция. Не мога да нарека ДПС удобна опозиция, тъй като това не е факт. В три поредни дни стана възможно започване на заседанието без регистрация на ДПС. За мен по-важният въпрос е кого представляват БСП в момента. Ако искат да бъдат извънпарламентарна опозиция, може би трябва да поканят и останалите колеги като "Да, България". Но те са избрани да бъдат в парламента, подчерта Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Свиленски е категоричен, че у нас трябва да бъде въведено машинното гласуване, защото, по думите му, ГЕРБ си служи с изборни манипулации и купуване на гласове.

Не знам откъде идва самочувствието на г-н Свиленски да говори за купен вот, след като има техен депутат, който е обвинен за купуване на гласове, посочи Атанасова.

Честността на изборите не се гарантира с машинно гласуване. В противен случай може би трябва да се каже, че президентът Радев е избран по нечестен начин, добави тя.

По думите ѝ в момента няма възможност за въвеждане на машинно гласуване.

Пари има, възможност има, очевидно обаче няма желание от страна на управляващите, за да могат да се извършват манипулации, репликира Свиленски.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1623 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
деси-МИНЕТА

2019.02.26 | 08:42

1

МИРИШЕ НА РИБА ОТДОЛУ.

така е

2019.02.26 | 12:14

7

мирише като червената умряла партиика бсп>>>>ха ха ха ха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2019.02.26 | 11:32

6

Слушах я тая как повтаря заучени едни и същи клишета . То няма нищо чудно в това като и знаем колко и е интелекта на това дуловско селяндурче .

2019.02.26 | 11:27

5

Атанасова колкото и да се натягаш никога повече няма да станеш министър . Ще си останеш все такава глупава , прелъстена и изоставена . Примери в глупавата ви партия много .

koko4ko

2019.02.26 | 11:09

4

Изборният кодекс го писа пчеличката мая, а сегашната ЦИК е създадена и легитимирана от БСП и ДПС по времето на онова недуразумение Орехов. Пита се - защо сега БСП искат да правят промени и в двете? Ако не стане по тяхната, ще кажат, че са загубили поредните избори защото не са гласувани исканите от тях промени. Ако приемат промените и пак загубят изборите, ще кажат, че изборите са купени. Това ми заприличва на Параграф 22. От сега нататък времето работи за ГЕРБ. БСП няма вече полезен ход.

????

2019.02.26 | 09:31

3

"Другарко" Атанасова,КЪДЕ Ви е ГЕРДАНЧЕТО????

Данъкоплатец

2019.02.26 | 08:44

2

Свиленски, Ти си нагъл като Баджанакът Ти на Дондуков 2! Машинно гласуване с български машини! Мдаа, червени мошеници, за да могат хакерите на КГБ спокойно да манипулират изборите, ама за вашта гнусна партия! Значи досега всичко беше О.К., и то по система въведена от ВАС плиткоумни крадци, сега вече не може! А бе разправяйте ги тия на бабичките от Видиннко, мръсна червена Кал!

Добави коментар

Водещи новини