Караянчева отговори на Нинова за заплатите на "червените" депутати

  • 22 февруари 2019 11:04

  • 4808
  • 44
Караянчева отговори на Нинова за заплатите на "червените" депутати
© Novini.bg

Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изпрати писмо до лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, с което отговаря на заявеното от нея, че депутатите от левицата се отказват от всички възнаграждения. Това става ясно от публикация в официалния профил във Фейсбук на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, в която тя предоставя своя отговор до лидера на БСП.

"Във връзка с Ваше писмо № АД 952-00-11 от 21.02.2019 г. г. Ви информирам следното: Право на всеки народен представител е да прецени дали да отчита разходи по чл. 10 от Финансовите правила по бюджета на Народното събрание – Приложение към Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС), да използва служебни автомобили или да ползва командировъчни средства при пътуване в чужбина. В случай, че такива разходи не се реализират и предявяват от народните представители, те съответно няма да бъдат изплащани. Съгласно чл. 73 от Конституцията на Република България организацията и дейността на Народното събрание се осъществява въз основа на Конституцията и на правилник, приет от него. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС) може да бъде изменян не само по предложение на председателя на Народното събрание, а и по искане на народен представител", пише в писмото си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Тя посочва, че по отношение на възнагражденията на народните представители правилата на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се прилагат стриктно. "Удръжките от възнагражденията за неоправдани отсъствия са уредени изчерпателно в чл. 13 от Финансовите правила по бюджета на Народното събрание. Приложение към Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Извън хипотезата на цитираната норма възнагражденията на народните представители са законово дължими и ще бъдат начислявани при спазване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание", пише председателят на парламента.

"Народните представители се осигуряват за всички осигурителни случаи и от начислените им възнаграждения се правят удръжки за осигурителни вноски по Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравно осигуряване, за данък съгласно Закона за данъците върху доходите на физическите лица, за други удръжки, определени със закон, както и удръжките по чл. 13 ПОДНС. Начинът на получаване на възнагражденията - в брой или по банков път, както и разпореждането с тях е личен избор на всеки народен представител. Всеки народен представител може да заяви в писмена форма в дирекция "Парламентарен бюджет и финанси" , отдел "Заплати", начина на получаване на възнаграждението по банков път и да посочи съответната банкова сметка. Заявлението е по образец - Приложение № 13 към План за документооборота на счетоводните документи в Народното събрание. В случай, че липсва заявление за получаване по банков път, възнаграждението се плаща в брой, в касата на Народното събрание. При неполучаването му същото се депонира", завършва писмото си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Всеки народен представител има право да заявява дали иска да ползва командировъчни или дневни, така че аз няма как да огранича това тяхно право, което им е дадено по правилник, каза в кулоарите на парламента Караянчева, предаде репортер на Novini.bg. Всеки народен представител има право на законодателна инициатива и ако някой от групата "БСП за България" иска да направи законодателна инициатива, е добре дошъл. Това че народните представители от БСП не посещават Народното събрание, е проблем на БСП, защото се оказва, че въпреки нареждането и желанието на г-жа Нинова да не се получават пари от Народното събрание, на 18 и 19 февруари нейните народни представители – 16 са взели пътни, 19 са взели дневни командировъчни, обясни Караянчева. 

Ако тя не може да си контролира парламентарната група, е неин проблем, но аз няма как да наложа административни санкции, да се произнеса еднолично и да променя правилника, добави тя.

Писмото на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, че депутатите ѝ се отказват от заплатите, е само една декларация. Има ясно разписано в правилника, как трябва да се направят промените в този правилник. Надявам се ПГ на БСП и г-жа Нинова да го знаят, да са го прочели, каза Караянчева. Тя обясни, че служебните автомобили на Народното събрание са се ползвали от БСП в понеделник и вторник. Сега вече няма заявени служебни автомобили, каза председателят на парламента. Тя обърна внимание, че има и заминали народни представители от БСП на чуждестранна командировка. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4808 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар

2019.02.22 | 11:16

1

КАРАЯНЧЕВА ЗАЩО СЕ УНИЖАВАШ? НИКОЙ НЕ ГОВОРИ СЪС СОЦИАЛИСТИ. ТЕ СА НЕНОРМАЛНИ КАКТО И ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП КАЗА. ДОРИ ТОЙ ГО РАЗБРА.

веселин василев

2019.02.22 | 11:24

2

Никакви заплати за неизвинено отсъствие - без значение от коя партия си!!!!!!!

яя

2019.02.22 | 11:48

3

Цветето е много устата . Никому не остава длъжна . ББ преди време ги инструктираше , че не трябва никой да ги надприказва . От тогава почна плещенето на глупости и маловажни неща .
Така се става любимец на Командир .

БАФФИ

2019.02.22 | 12:04

4

Ако има коалиция ГЕРБ и ДПС и те заедно изкарат България от НАТО и Европейския съюз аз българинът ще си направя сюнет и ще се прекръстя от Станимир на СИЛИХАН ако стане така ще възхвалявам Ахмед Доган да живее Доган стига България да е вън от Европейския съюз и НАТО

Никога против Русия

2019.02.22 | 12:27

15

само един депутат от ДПС излезе смело и заяви по телевизията не му помня името Как се казваше каза точно право и ясно с Европа за европейските ценности за развитието на Европа но никога против Русия не знам как се казваш и депутата от ДПС

boiko

2019.02.22 | 12:08

5

Tazi bolseviska partija obidi Makedonija i makedonskija narod,sto za svoloch sa,marzelivi ,pravilnika na NS ne sa procheli,zanimavat se samo s intrigi,da se machat,kato ne varsat rabota.

Караянчева не може да събере седесарските задници

2019.02.22 | 12:10

6

в Парламента, половината не са стъпвали там от Нова година, но си взимат хилядарките редовно, седесар срам няма.

млък

2019.02.22 | 12:15

9

червена кукумявке,марш на бунището катил червен!!!!

По-здрав за СДС и Kypoянчева

2019.02.22 | 12:13

7

Синята пyтка Цветанов обвини тъпата Тиквата в лъжа за Избирателния кодекс. Кеф, како Надке, кеф!

млък

2019.02.22 | 12:14

8

червена кукумявке,марш на бунището катил червен!!!!

Xyeглавият шeбeк Цветанов:

2019.02.22 | 12:15

10

"Борисов е информиран за съглашението с ДПС", а вчера същото това седесарско лайно, с 6-те апартамента в София, зееше по медиите че съглашение с ДПС няма, Воняща седесарска пикоч.

Бареков: "Пак ще има "Костинбродски номера""

2019.02.22 | 12:17

11

Евала Бареков, изложи ни с английския, но иначе си пич.

СДС+ ДПС = xyй в седесарския гъз

2019.02.22 | 12:19

12

ДПС: "Борисов е подведен от своите съветници за преференциите". Нали и вие, сините турци, ги гласувахте заедно със СДС-мутри, бе мaнaф.

2019.02.22 | 14:11

41

на майка ти в пут*ата да го набия винаги дежурен лайнатомет гербав трол смотан

млък

2019.02.22 | 12:40

25

червена кукумявке,марш на бунището катил червен!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини