Данаил Кирилов: Очаквам извинителни бележки от БСП за отсъствието им

  • 21 февруари 2019 11:09

  • 1834
  • 5
Данаил Кирилов: Очаквам извинителни бележки от БСП за отсъствието им
© Булфото (архив)

Всяка една промяна на Изборния кодекс се използва за ескалация на напрежение и политическа битка. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Правна комисия Данаил Кирилов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Кирилов поясни, че управляващите се стремят да действат в рамките на Изборния кодекс на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

„Всяка една промяна се използва за ескалация на напрежение и за политическа битка“, каза още депутатът от ГЕРБ. Кирилов обърна внимание, че се конструира нова ЦИК точно преди да се знае кои ще бъдат новите представители в ЕП.

,,В един момент ще имаме чисто нова формирана ЦИК, но неадекватност спрямо представителите в ЕП'', обясни Данаил Кирилов. Според него би следвало да има правна възможност партиите, избрани в новия ЕП да подадат заявление до президента за излъчване на техен представител в новата ЦИК.

Кирилов коментира, че има кандидати, които биха могли да кандидатстват.

„Не искам да влизам в коментар на това, че правим избори само и само БСП да си актуализират представителите, съобразно политическата лоялност към ръководителката г-жа Нинова, но в крайна сметка ще видим какво ще се случи като персонален състав на ЦИК“, допълни Кирилов.

По думите му остават два месеца за подготовка за евроизборите. Той посочи, че ако съставът на ЦИК е нов би било трудно на членовете да се стиковат толкова бързо. Кирилов допълни, че по неофициална информация сегашният ЦИК е готов с хронограмата.

Отсъствието на колегите от БСП действително налага обследване на правилника с оглед санкционните последици във връзка с неприсъствието. Не е вярно и е спекулативно твърдението на колегите, че отсъствайки те не получавали нищо. Не е така, отсъствайки, получават 1/3 от основното си възнаграждение. Това не е нищожен размер. Все пак е сериозен размер. Особено пък във възприятието на работещия българин, когато тази една трета му е средната работна заплата. При всички положение се налага да се съобразят санкциите и правилата във връзка с това, когато имаме отсъствие на цяла една парламентарна група, могат ли да се извиняват отсъствия“, заяви Кирилов и добави, че е редно въпросът за санкциите да бъде обсъден в правна комисия. Той посочи, че очаква да се появят извинителни бележки от ръководството на парламентарната група.

,,Редно е голяма част от разходите да не бъдат покрити и санкциите да бъдат пределно ясни и да се знае. Ние като бяхме извън парламента юни и юли месец 2013 г. не получавахме абсолютно нищо от Народното събрание'', поясни Кирилов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1834 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.02.21 | 13:43

5

ОЧАКВАМ БСП ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ БЪЛГАРИЯ С КРАКАТА НАПРЕД!

2019.02.21 | 13:32

4

Кирилов, те като народни представители са сред народа и работят за народа , а вие в парламента разкарвате майчинката на народа с вашето присъствие .Кажете кога трябва да получите възнаграждение .При първия случай или при втория

барни -РЪБЪЛА

2019.02.21 | 13:10

3

ТИТАНА НА МИСЛОВНАТА ДИАРИЯ.

Я си иби майката, седесарски гъз

2019.02.21 | 12:20

2

Половината тиквеници не са стъпвали в Парамента от началото на 2019-та, но се возят с държавните мерцедеси и обикалят световните кypopти с командировъчни, плащани от гладния народ, ти ли ще правиш забележки, бе седесарско изпражнение.

Алоооооо Ivan Dimitrov

2019.02.21 | 11:38

1

Решетников все ти е в главата и БСП.Май Данаилчо и другите гербери имат
нужда от извинителна бележка от психиатър.Днес правиш едно а утре точно обратното-типичен симптом за шизофрениците.Псувате Бойко,че ви направи на маймуни,но наум.Без него ще постигнете големи неуспехи като Цецка Цачева и много добре го знаете.Атанасова,Цветанов,Гърневски,Биков обсъждат само президента и БСП дори и да ги попитат за времето.Разговора да е далече от овчедушните депутати та ГЕРБ които си плюха на достойнството.

Добави коментар

Водещи новини