Цветанов разкри защо БСП не влизат в НС и искат нова ЦИК

  • 21 февруари 2019 08:40

  • 4328
  • 45
Цветанов разкри защо БСП не влизат в НС и искат нова ЦИК
© Булфото (архив)

Като виждаме какво се случва в парламента, всеки един може да си направи равносметка коя политическа сила е национално отговорна и коя работи за хората. Позицията на ГЕРБ за Изборния кодекс се е променила само по една точка от исканията на БСП - преференциите.

Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Всяка една парламентарна партия имаше свое виждане за преференциите и това доведе до гласуването от четвъртък. Трябва да престанем със спекулациите, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г решава всичко. Аз нося отговорност за всяко едно решение, което се взима от парламентарната група. Никога не съм се крил зад колективната отговорност. При гласуването на промените в Изборния кодекс нямаше кворум и това беше причината да разговарям с ДПС. Те бяха обидени, че техните искания няма да се гледат и обсъждат. Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми. Това е нормално - да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с ОП. Трябва да бъда искрен и ще кажа, че ВМРО бяха против отпадането на преференциите. Искам управляващите да си говорят с опозицията. Това беше причината да подкрепим исканията на ДПС за преференциите, те да се регистрират и да минат и другите промени в Изборния кодекс. По Изборния кодекс винаги дебатите са били изострени и се е стигало до противоречия. Трябва да спрем с лъжите, че ГЕРБ искали да премахнат преференциите. Всичко беше стиковано с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Винаги, когато се взима важно решение, аз информирам председателя на партията. Аз му казах, че има спорове за преференциите, машинното гласуване, майчния език и уседналостта. Това бяха искания на ДПС. Никога не съм казвал, че ще премахнем преференциите, за да се регистрират ДПС и да има кворум. Никога не съм сключвал сделка с ДПС", категоричен беше Цветанов.

"Мотивите на БСП да напуснат парламента нямат нищо общо с реалността и истината. Вчера ратифицирахме протокола за членство на Северна Македония в НАТО, но тях ги нямаше. Какво общо имат вътрешнополитическите ни спорове с Ние сме били водеща политическа партия, когато се приети преференциите. БСП никога не са имали идея да приемат преференции. Аз винаги съм бил за преференциите, но не винаги в политиката можеш да постигнеш целите си. Трябва да умееш да подходиш към всеки случай различно. Това е изкуство. Ние сме единствената партия, която се съобрази с мнението на 2,5 млн. българи и изготвихме предложение за изцяло мажоритарни избори. ГЕРБ винаги е била за преференциите и за намаляване на техния праг. Няма никаква договорка с ДПС. Ако имаше такава, нямаше да изпаднем в ситуацията с кворума при галсуването на промените в Изборния кодекс. Мога да кажа и да потвърдя, че в конкретния ден и конкретния случай не съм допуснал грешка, защото иначе нямаше да има парламентарен ден и отново щяхме да бъдем залети с фалшиви новини. Спазваме законите и ако президентът наложи вето, ние ще се съобразим с него в частта му за преференциите", разкри Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Вчера беше много ползотворен ден, но БСП ги нямаше по толкова важната тема за Северна Македония. Натиснаха им копчето от Русия и им обясниха, че трябва да се конфронтират с нашите съседи. Членството на Северна Македония ще помогне точно за това, да се спрат действията на трети страни тук на Балканите. БСП не спират да се конфронтират и да търсят скандалите. Благодаря за думите на Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва отпреди дни и мога да заявя, че наистина е много трудно да се организира и поддържа парламентарната работа при всичките скандали и фалшиви новини, които правят от БСП. Те са специалисти в това. Преди години Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и представяше Явор Божанков като лидер на ДСБ във Великотърновско, а се га Божанков е депутат от БСП и обяснява за шайки. Това е моралът на депутатите от БСП. Исканията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за нов състав на ЦИК се дължат само на един факт - в момента представителите на БСП в ЦИК са избор на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Нинова иска в ЦИК да има нейни представители и за това настоява за избор на нов ЦИК. БСП не искам да ги коментирам, но ще им кажа само, че с омраза, конфронтация, търсене на скандали и произвеждане на фалшиви новини не се прави национално отговорна политика. Предстоят евроизбори и всички трябва ясно да заявим, че защитаваме европейските ценности в България, но в БСП това не се случва", завърши Цветанов.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4328 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.02.21 | 09:36

20

Ватенки прости, ето малко факти!

Минимална работна заплата на час!
Когато размахваш руско знаме,няма да искаш пенсия и заплата като тези които са на първите места!

В Люксембург е - 14,14€

В България е - 2,03%

В Русия е - 1,04%

От тези числа става ясно, къде се заплаща повече!

777

2019.02.22 | 14:23

45

Глупав атакист, ако не бяхаа ни освободили руснаците, никаква Швейцария нямаше да бъдем, а турски вилает. И ти нямаше да си Любомир, а Лютви Хасан.

До Lyubo Angelov ЧленКА на ПП АТАКА – Бургас

2019.02.21 | 11:47

40

Членке, я по добре кажи, В ПРОЦЕНТИ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ИЛИ В ЦЕНТОВЕ, НА ЧАС?
За теб е „напълно разбираемо“, да са ти обещали „заплата 100% на час“, това на ден прави минимум 800% на ден (трябва да провериш актуалния курс на % за € - чух че твоя „колега по интелект“, „Умник Гюро“ ги обменя % за €)

Абе член

2019.02.21 | 10:39

28

Ти явно имаш ганки колкото на член. Има един термин "покупателна способност" Вземи малко да се ограмотиш и тогава раздавай присъди.

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.02.21 | 10:00

23

Ватенко тупая! А какви бяха заплатите и пенсиите поп времето на миризливия комунизъм? И какви станаха след, като комунизмът падна? Московлийте в България окрадоха милиардите събрани за пенсии и българските пенсионери обедняха! Ватенко миризлива, ако не беше ни ''освободил'' руския агресор и окупатор, сега щяхме да сме Швейцария на балканите!

асд

2019.02.21 | 09:54

21

ей умник - като размахваме еврогейски знамена 30 години вече какви са ни заплатите и пенсиите???

2019.02.22 | 08:42

44

Цвинокио лажлив крадлив грозен гнусно подъл я земи влезни на майка си в грозната п.у.т.к.а и не излизай от там !!!!!

О

Гост

2019.02.21 | 15:45

43

Цветанов да каже защо неговата партия не е управлява така,че народа да живее добре,да се лекува добре, от терминалите да не напускат млади хора,другото е политическо говорене с цел задържане на власт

2019.02.21 | 15:42

42

Не е ли фалшива новина да казвате,че искате управляващите да си говорят с опозицията,защото ако е така нямаше да се инатите и отхвърлите всички техни искания по изборния закон ,когато го приемахте нямаше ли добри юристи /изключваме Кирилов,защото той е политик не е юрист явно/ да ви кажат,че на инат не се управлява,че като изтича мандата на ЦИК,следва да се избира нова,нали точно вие трябва да ги спазвате законите,а сега да се опитвате да манипулирате народа,че опозицията искала нова комисия,защото старата е на Миков е несериозно, защо вие искате във всички сфери да си назначавате ваши хора и то някъде цели родове,защо гоните от работа всеки който има смелостта да изрази мнение различно от вашето и на вас ли да вярваме или на Георги Марков-юрист,който каза,че трябва да се назначи нова комисия.Омразата и конфронтацията като,че ли е ваш приоритет

2019.02.21 | 15:16

41

Дали не е ваше хоби да пускате фалшиви новини,как не сте против преференциите,а гласувахте обратно, да казвате ,че сте го сторили с една цел ,запазване на управлението ви,какво ви говори,къде е демокрацията ви тогава,когато говорите пред медиите е добре да говорите за вашата партия,а не целта на явяването ви да оплювате опозицията,едва ли с това ще заблудите народа,че управлението ви е стабилно и работи в интерес на народа,добре на БСП им на редиха от Русия,а на вас кой ви нареди,дали не изпълнявате и вие чужди поръчки,не мислете че и тук ще ви повярваме,а това,че Божанков бил в ДСБ пък сега в БСП,просто не говорете,че е смешно при вас е пълно с такива-Кирилов от общински съветник в БСП сега е при вас,Т.Биков ,Гърневски,Рашидов,А.Тодоров откъде идват,при вас е пълно с такива и то такива дето искаха да ви вкарват в затвора.

Cпopeд koминтepнa имaлo мakeдoнcka нapoднocт

2019.02.21 | 11:29

38

и мakeдoнckи eзиk. Okaзa ce чe нe билo тaka, cпopeд CAЩ, EC и тyзeмнaтa aдминиcтpaция в Бългapия имaмe ceвepнoмakeдoнcka нapoднocт и ceвepнoмakeдoнckи eзиk! Въпpoc: Koи глacyвaxa eдинoдyшнo зa пpeдaтeлcтвoтo cпpямo бългapckият нapoд и бългapитe ocтaнaли извън пpeдeлитe нa гpaницитe ни?!

2019.02.21 | 11:45

39

на майка ти в пут*ата да го набия комунистически трол смотан

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.02.21 | 11:25

37

Ватено тупая! Червените педераси ги е много яд на Цветан Цветанов, че хвана и тикна в панделата Пешо Сумиста, точно когато го гласяха за младежкото БСП! хахах

Пpo3ти cтe kaтo eднokлeтъчнo, т.e. бeз мoзъk!

2019.02.21 | 11:16

36

C БCП и бeз БCП и дoceгa cи имaxa мнoзинcтвo и cи пpиeмaxa вcяkakви лoбиcтckи зakoни! БCП нямa дa yчacтвa в пpecтъплeниeтo пapлaмeнтapизъм пoд диkтoвkaтa нa вoждa нaзнaчeн oт koлoниaлнитe мy гocпoдapи!

2019.02.21 | 11:09

35

Да накарш цялата страна да си смени името на сила е доста унизително . За ЦИК и плана за премахване на преференците има един израз "кой ми сра гащите" и Цветанов това вика на висок глас

Lуubо Аngеlоv Члeн нa ПП ATAКA - Бyргac

2019.02.21 | 11:05

34

ВaTници, някой да ми помогне да си намеря пoнe 3 голeми xyя, че стана два дeнa съм на сухо и съм незадоволен aнaлнo, вaгинaлнo и oрaлнo! Помощ! Моля ви помогнете!

Добави коментар

Водещи новини