Румяна Бъчварова отива посланик в Израел

  • 12 февруари 2019 14:33

  • 2408
  • 3
Румяна Бъчварова отива посланик в Израел
© Булфото (архив)

Бившият служебен министър Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е бил одобрен от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за ръководител на мисията ни в Лондон.

Това потвърдиха за в-к „Монитор“ от администрацията на държавния глава, като обясниха, че съгласувателната процедура между президент и правителство за Райков е приключила. Тепърва назначението трябва да бъде гласувано от кабинета, а една след това Радев да издаде указ за него. От външното министерство на свой ред отказаха да коментират кога предложението ще бъде внесено и разгледано от Министерския съвет.

По-рано през седмицата стана ясно, че досегашният посланик във Великобритания Константин Димитров е напуснал британската столица преди няколко дни в разгара на Брекзит, тъй като мандатът му вече е изтекъл. Тази рокада е част от поредицата смени на посланици, като някои процедури бяха блокирани заради разминавания между държавния глава и правителството. За това се оплака преди дни и самият вицепремиер и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, като стана ясно, че Външно е изпратило свои предложения за посланици в 10-15 държави, но Радев не ги подписва.

От администрацията на президента обаче обясниха, че са останали само 4 съгласувателни процедури, като по-късно през деня стана ясно, че и те са приключени и всички предложения за посланици вече са одобрени. „Днес (понеделник – б.р.) беше завършена съгласувателната процедура между президентската институция и Министерството на външните работи и за последните четири посланически назначения. Оповестяването на имената на новите български посланици и на държавите, в които ще представляват България, следва да бъде направено от МВнР, след изпълнението на всички необходими изисквания за тяхното назначаване“, заявиха от администрацията на държавния глава.

Това на практика означава, че Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., която в момента е начело на политическия кабинет на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, трябва да оглави посолството в Израел, а Ради НайденовРади Найденов Ради Найденов е служебен министър на външните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е, който доскоро бе в Берлин, трябва да поеме мисията ни в Берн. Ангел Чолаков от Франция пък трябва да отиде в Турция.

Не стана ясно обаче кой ще бъде изпратен за посланик в Париж. Това бе и най-спорната процедура. Предложението на кабинета бе за зам.-министъра на външните работи Юрий Щерк, но от администрацията на Радев настояваха това да е Петко Драганов, който също е кадър на Външно. Източници от правителството обаче уточниха, че все още нямат получено одобрение от президентството за Париж.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.02.12 | 19:31

3

Так е при герб . Когато си се осрал отиваш някъде посланик

2019.02.12 | 15:13

2

ПОРЕДНИЯ НЕКАДЪРНИК КОЙТО БЕ УРЕДЕН ОТ ШАЙКАТА.

въх мър малииии

2019.02.12 | 14:43

1

срам, срам.....колкото по некадърен е човек, толкова повече го издигат...

Добави коментар

Водещи новини