Станимир Илчев коментира дали се събират кадри от НДСВ за нов политически проект на Румен Радев

Не знам да се събират кадри на НДСВ около президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за нов политически проект. Това заяви съпредседателят на НДСВ и бивш депутат Станимир Илчев в ефира на БТВ. Той подчерта, че нагласите в обществото са силно наклонени в полза на идеята за нов политически проект.

Припомняме, че Михаил Мирчев от БСП каза, че Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на от година анонсира, че ще прави партия, и това най-вероятно ще се случи с бивши членове на НДСВ – най-вероятно Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и или Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

„Признавам, че Михаил Мирчев ме изненада, защото в представата ми той е доста педантичен, пунктуалист, легитимист, и изведнъж демонстрира такова въображение, което създаде изключителен интерес към една тема, която може би е в зародиш, но няма особена вътрешна динамика и не бихме могли да си послужим с някакви примери, за да я илюстрираме”, посочи Станимир Илчев. „Логично е да се обръща поглед към НДСВ, и то не само носталгичен, а и чисто прагматичен“, смята той.

Илчев припомни, че мандатът им от 2001 до 2005 г. е бил много съдържателен и в основата му са били действията на висококомпетентни хора. По думите му тогава е имало изобилие от юристи и законодателният процес не е страдал от „колизии, вибрации и ниско качество на крайната продукция”.

Според Станимир Илчев е по-добре да се говори за нова програма, която може да има своя носител в нов политически субект. „Бих подкрепил нова политическа програма, а нейният субект може да е нов, може да бъде обновен, а може да бъде и с неочаквани параметри – да бъде обществено движение”, уточни той.

„Конфронтацията вече има голяма давност. Тя е свързана е с манталитета на министър-председателя и на президента, техните съществени различия, които пък произтичат от различното им кариерно развитие”, каза Илчев.

„Имаме много сериозни манталитетни противопоставяния, които търсят своето изражение и за зло или за добро го намират и в ежедневния политически живот”, допълни той. Илчев коментира и случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев.

„Инцидентът с г-н Гебрев не можеше и не биваше да се окачествява като битов или просто като форма на някаква конкуренция, опит просто за изместване на бизнеса на този човек от пазара, за прегрупиране или за трансформиране”, категоричен бе политикът.

„Агенти на всички специални служби могат да участват в подобни операции”, допълни той. „Русия води ариергардни действия на Балканския полуостров. За тях е характерен широкият диапазон от прийоми, които трябва да се използват, за да бъдат съхранени главните сили – придвижването на главната колона към нейното назначение. В контекста на едни ариергардни действия на специалните служби трябва да се очаква всичко, включително и комбинацията между техните действия и действията на параструктурни звена. Също така да се получава версията на частната поръчка през съответната специална служба, за което намекна бившият вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола вчера”, каза още Илчев.

Коментари

  1. 2019.02.11 | 09:01

    Сега и президентина ли ще ни оправя за 800 дни. Царя си взе гори и искаше и други неща, а Радев на какво е хвърлил око.

  2. 2019.02.11 | 08:53

    Абре,Илчев!? Да ти се не начуди човек ! Та то не остана вече нищо за крадете,освен кожите ни, вие за "нов проект" мислите!

  3. 2019.02.11 | 08:42

    Няма да се плашойкате тролчета изроди мои !!! Калпавите и крадливите ни сънародници са много в час, много добре се ориентират кои са техните хора, коя е тяхната партия. Всеки който си мисли че може да излъже калпав или крадлив човек да не гласува за БСП жестоко се заблуждава

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет