Президентът отново разкритикува правителството и сравни положението във Венецуела с България (видео)

  • 07 февруари 2019 16:14

  • 8489
  • 155
Президентът отново разкритикува правителството и сравни положението във Венецуела с България (видео)
© Novini.bg

За мен Европа е силна, защото е люлката на демокрацията и свободомислието. Европейската позиция не е тази, която поставя ултиматуми, а тази, която уважава правото и суверенитета, затова и ненамесата е основен принцип. А намесата в случая с Венецуела може да доведе до ескалация на напрежението в страната. Само ден след моята позиция генералният секретар на ООН Антониу Гутериш направи същия призив за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, предаде репортер на Novini.bg.

,,Българското правителство няма собствена позиция, така че няма с кого и какво да обсъждам. Аз изпратих моята позиция много добре аргументирана и виждате, че за пореден път правителството се скри зад колективната безотговорност на органи като Съвета по сигурност, който има правомощия във вътрешни проблеми, касаещи националната сигурност, а не в решаването на международни въпроси. И още нещо, което е важно според мен. Странно е защо Министерството на външните работи ме търси за съгласуване на една преписана позиция, а не ме търси за много по-важни въпроси, касаещи националния интерес, като Договора за добросъседство с Македония, например'', каза още Радев.

,,Когато правителството публично представи мотивите, според мен то трябва да бъде по-внимателно. Защото там има тежка, остра, политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза, криза на сигурността. Смятам, че много лесно българските граждани може да направят аналогия с положението в България. То е същото като тук, което се дължи на действията на правителството. Да вземем само нашата мигрантска криза. Нека сравним с Венецуела при 32 млн. население, колко души са напуснали страната с нашето население'', обяви още президентът.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на коментира също така и състоянието на съвременната ни армия.

,,Предизвикателствата остават модернизацията и развитието на съвременните отбранителни способности. Това са сложни процеси. Видяхме какъв е ефектът, когато политиците грубо и некомпетентно се вклиняват в едни ясно регламентирани процеси. Виждаме какво се случва с другите проекти. В момента има пълна неяснота по отношение на финансирането на другите два проекта след финансовото приключение, в което ни вкараха политиците по отношение на изтребителите'', посочи върховният главнокомандващ.

,,Българската войска много пъти е спасявала българската държава, докато политици неведнъж са я проваляли. Днес летците ни от години са поставяни в унизително положение от политиците. В тази връзка се надявам премиерът да пази приятни спомени от стотиците часове на борда на военнотранспортните самолети и хеликоптери на Военно-въздушните ни сили'', заяви още държавният глава.

Последвайте канала на

Владимир Василев
8489 155

Свързани новини

Коментари 155

Добави коментар

2019.02.08 | 18:59

154

МОДЕРАТОРЕ МОЖЕШ ЛИ ДА МИ ВРЪТНЕШ ЕДНА СВИРКА ..ГЕРБЕРСКА ПЛАТЕНА ДОЛНА ПОДЛОГА!!!

Модератор

2019.02.08 | 23:19

155

Ела, червена педерюго! Така че те вртнем, че нема да знаеш къде и откъде си!

данъкоплатец

2019.02.07 | 22:58

143

Баси и кръчмарския манталитет показва тоя шофьор на самолет! Вместо в тази напрегната политическа ситуация, подклаждана предимно от левите приватизатори и настоящи капиталисти, разделяща все повече обществото на 2, Президентът да действа по един трезв, разумен и обединяващ народа начин, Тоя партизанин налива всеки ден все повече масло в огъня и изпитва задоволство от това да тласка България към пропастта на Безуправление и Хаос! Почвам да си мисля, че на този другар IQ му e

Данъкоплатец

2019.02.08 | 18:04

153

със сигурност имам повече акъл от празната кратуна на шофьора, относно вицето му с 1 см високо чело, парантия Илияна, при всяко положение! Шофзорът явно дори не може да чете, иначе щеше да прочете какво мисли мнозинството от Българите за него и да спре да върши и да приказва глупости! А че Ти си по- тъп и от най-тъпото животно на планeтата е явно от факта,че поддържаш мракобесната партия на БСП!

2019.02.08 | 06:34

148

като ти чета глупостите ,ти самият сигурен ли си,че си по интелигентен от делфин?

2019.02.08 | 02:49

146

по-малко от на делфините!

данъкоплатец

2019.02.07 | 23:45

145
данъкоплатец

2019.02.07 | 23:00

144
boiko

2019.02.08 | 15:49

152

Dr. Prezident,vasata kasna pozicija e prodiktuvana ot neznanie po vaprosite Venecuela i ARMIJATA,chakate da vi napisat i sled tova da pochnete da se oplakvate che ne ste pokanen,s edna duma se darzite kato obidena kljukarka,vie ne mozete da badete prezident na Balgaria.

ВНУКО НА СТАЛИН Е РАДЕВ ПЕРЧЕМО

2019.02.08 | 08:16

151

Циганино е на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,но няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

2019.02.08 | 07:00

150

Нямах си работа и взех та изчетох всички коментари по-долу. Съдейки по линковете "за" и "против" има една доказана полза от него , ТОЙ НАСТРОЙВА ВСЕ ПОВЕЧЕ СВОИ ПОДДРЪЖНИЦИ СРЕЩУ БКП А ТОВА НЕ МОЖЕ ДА НЕ МЕ РАДВА. Дори комунягите са си го харесале за партиен лидер и ако стане това ще е края на БКПто.

2019.02.07 | 22:08

141

Ген. Радев е блестящ президент , докато пожарникаря е слаб премиер ?! Това е най - меко казано ! Той е антинароден управник , мразещ народа си ! Слуга на чужди господари ! Освен това му липсват първите 7 години . Със ниска култура , слабо образован , изобщо некомпетентен ,човек попаднал там , където не му е мястото ! Подхожда за СЦЗ като надзирател или като обитател на килия !

ХанкоБрат

2019.02.08 | 06:46

149

Във Венесуела има остра, социално-политическа, хуманитарна и емигрантска криза. Напуснаха 2 млн. от една 32-млн. страна. Но никой не прави паралела с България, където напуснаха също количество хора, но ние сме 6 млн., а това голяма степен се дължи на нашето прекрасно мюсюлмано-джендърско правителството.

2019.02.08 | 06:33

147

добре е ,че имаме президент който разкрива истинското лице на престъпната шайка.Защото докато беше онова недоразумение Плевню,хората бяха загубили надежда.това си пролича и на президентските избори.Генерал Радев спечели благодарение на отрицателния вот с който хората наградиха гробарите заради 8 годишното им управление тогава.

Господин Радев!

2019.02.07 | 21:52

139

През последните 75 години Вие сте единствената светлина и надежда за народа ни!
Чета коментарите и виждам, че НАТО, ЕС, българските политици, медиите...със своите лъжи, подлости, предателства, цензура, алчност, тъпота, омраза, злотворства... самите те зомбирани, зомбираха голяма част от народа ни! В душиците им са само демони и вече не могат да проумеят безграничния си духовен упадък! Само Апокалипсисът е спасение от тези дегенерати! Решението на проблемите е единствено в Божите ръце! Имайте вяра!

оня с коня

2019.02.07 | 22:52

142

Когато чета такива коментари , започвам да си мисля, че има оцелели мозъци от облъчването на което е подложен света. Има все още някой хора на които мозъка им работи. Поздравления за коментара. Сега ще ни налазят сороските тролове.

А4 Кьопек

2019.02.07 | 22:03

140

Лековат бастун, след тъпотиите на Десито му никой няма да ги избере. Щото те са комплект - сякаш тя е вицето - канят я неканят тя се намърдана по командировки. Пази боже сляпо да прогледа...

Умник Гюро

2019.02.07 | 21:01

137

Фатмака се опитва да предизвика гражданска война: е.бахти президента, е.бахти комунистическата мърша.

2019.02.07 | 21:33

138

тъпак-педал гюро пак се показа плъха

Добави коментар

Водещи новини