Цветанов: Социалните помощи трябва да се обвържат с насрещната ангажираност на ромите

  • 09 февруари 2019 14:20

  • 2470
  • 11
Цветанов: Социалните помощи трябва да се обвържат с насрещната ангажираност на ромите
© Пресцентър ГЕРБ

Всяка една политика, насочена към по-добрата ромска интеграция, трябва да мине през широко обществено обсъждане, в което дейно участие да вземат всички заинтересовани страни и институции. Това заяви днес в Харманли председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във връзка с лансираната от ВМРО концепция за ромската интеграция.

Неслучайно в управленската ни програма като основен акцент бе заложено образованието. 30 000 деца бяха върнати в образователната система и сега те ще имат възможността да получат перспектива и да бъдат полезни на обществото, каза зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Според него социалните помощи на ромите трябва да се обвържат с тяхната ангажираност, защото днес в обществото ни съществува усещането, че представителите на тази общност получават средства от държавата, но не изпълняват в замяна на това своите задължения както всички останали граждани.

Затова искаме да постигнем баланс и дадем равен шанс на всички деца. Това може да се случи само чрез образованието. В България има много роми, които са се интегрирали и водят успешен живот. Трябва по-често да даваме техния пример, отбеляза Цветанов. Той подчерта, че ако се създадат условия за по-добра ромска интеграция, това би дало добавена стойност и на българската икономика.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа сподели, че към момента не може да има окончателна позиция във връзка с концепцията и уточни, че до една седмица трябва да се проведе коалиционен съвет, като на него това ще бъде една от обсъжданите теми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2470 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2019.02.10 | 17:57

11

ЗА РОМИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ГЕРБ А ГОСПОДИНЦВЕТАНОВ В ПРЕКРАСНИ ДРЕХИ ОТ ЖИВОТНИ КОСТЮМИ ПРИ ВСЯКО ПОЯВАВОНА 6 АПАРТАМЕНТА МОИ ПРИЯТЕЛ Е УЧИТЕЛ ПО ФИЗИЧЕСКО НЯМ НИТО АПАРТАМЕНВТ НИТО МИЛИЯРДИТЕ НА СИВИЯ КАРДИНАЛ А НАМЕНМИ ОТНЕХА И 28 ЛВКЪМ ПЕНСИЯТА ОТ ТЕЛК ПОЖИЗНЕНОРАЗБОИНИЦИТЕВИКАТДРЪЖТЕ КРАДЦИТЕ ЗА ЛЕКАРИ ПОМАГАЛИПРЕЗЦЕЛИЯ ЖИВОТ НА БОЛНИ ХОРАЕЗСЪВЕСТНОЕ ДА ОБВИНЯВАШ ЛЕКАРПРИ ПОЛОЖЕНИЕ СИ КРАЛ ПРИ ЖИВКОВ ИСЕГА ИДА ЛИШАВАШ БЕДНЯКА И ОТ МАЛКАТА ХАПКО ХЛЯБЦВЕТАНОВ АКО АЗСЪМ НАПРАВИЛ ЕДНА ЧАСТ ОТ ТОВА КОЕТО СИ НАВРЕДИЛ НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДАМУ ЩЕСИСЛОЖА СЕЗАЛА БЕИЗСРАМИЕ НАГЛОСТИКРАЖБИ

2019.02.10 | 05:18

10

БАВНОРАЗВИВАЩ СЕ ФИЗКУЛТУРНИК.ХОРАТА НЯМАТ ОЧИ ДА МУ ГЛЕДАТ КРИВАТА ФИЗИОНОМИЯ,А ТОЙ ТРЪГНАЛ ДА НИ СЕ НАТРАПВА НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН?БОКЛУКА КАТО ГО ГЕДАМ МИ СЕ ДОПОВРЪЩА ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЪМ ПИЛ И КАПКА ВИНО.И ДЕЛЯНЧО ЧИННО ДО НЕГО.ГАДОСТ.

Gopi

2019.02.09 | 18:57

9

Господин Цветанов стана по - голям демагог от комунистите .Говори общи приказки без никакво съдържание и ангажимент , хвърляйки прах в очите на хората .Какви дискусии още трябва да се правят . Дела са нужни .А те за толкова години на власт нищо не предприеха .Така им изнася , защото си пазаруват гласчета от там по изборите .

Иво

2019.02.09 | 16:06

8

ДА СЕ ОРГАНИЗИРА РЕФЕРЕНДУМ!
1. ОТКАЗ ОТ РАБОТА, ПРИ НАМИРАНЕ НА ТАКАВА ОТ БЮРО ПО ТРУДА-СТОП НА ВСИЧКИ ПОМОЩИ!
2.ОТКАЗ ОТ УЧЕНЕ И НЕСПРАВЯНЕ ПОНЕ МИНИМАЛНО С УЧЕБНИЯ МАТЕРИАЛ-СТОП НА ВСИЧКИ ПОМОЩИ!
3.ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ НЕПЪЛНОЛЕТНО ЛИЦЕ-СТОП НА ВСИЧКИ ПОМОЩИ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВОТО!
4.ПРИ ИЗОСТАВЯНЕ НА ДЕТЕ-СТОП НА ВСИЧКИ ПОМОЩИ!
5.ПОМОЩИ И ДЕТСКИ САМО ЗА ДО ДВЕ ДЕЦА!

2019.02.09 | 15:59

7

Шушлика е менте баце, ама той Цветанов си мисли че е модерен, а то където го хванат и го шибат яко

2019.02.09 | 15:11

6

Кирията на Борисов не били еврофондовете ами републиканския бюджет който незнайно къде потъвал, 116 милярда бюджет за 2019 година и хората да нямат пари означава че най големия лобист е премиера на република България

шопендар

2019.02.09 | 14:50

5

какво има да се дискутира,това племе трябва да се принуди,да спазва законите на нашата страна,а това е задължение на държавата.проблема е в управниците,на които не им стиска да прилагат закона,за да не ги обвинят в расизъм и да не си развалят розовият свят в който си живеят.на народа му писна да мизерува и да издържа паразити.,в България има етнически социални проблеми,и това че не се позволява да се говори за тях,не значи че не съществуват.

2019.02.09 | 14:39

4

Само педал без собствено мнение говори така за обществото

ВМРО

2019.02.09 | 14:32

3

Смятам че Каракачанов председател на ВМРО е олицетворение на обществото което е ВДИГНАЛО раце от тези вредни насекоми

Цвък Молитвеника

2019.02.09 | 14:31

2

До кога ще ни натрапвате тук,
сурата на този безсрамник, предател,наглец и @й ...ук!?

Добави коментар

Водещи новини