БСП: Внесохме проекторешение за смяна на състава на ЦИК

  • 06 февруари 2019 11:08

  • 599
  • 2
БСП: Внесохме проекторешение за смяна на състава на ЦИК
© Пресцентър БСП (архив)

Внесохме проекторешение за смяна на състава на ЦИК, а обясненията на управляващите от вчера ще срещнат нашия отпор. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по време на брифинг в Народното събрание.

Всички сте проследили, че вчера след нашия анонс последваха най-различни неприемливи и скандални обяснения как Народното събрание може да си позволи да не изпълни закона. Тези обяснения ще срещнат нашия категоричен отпор, каза Зарков. 

Настояваме другата седмица проекторешението за смяна състава на ЦИК да влезе в дневния ред - даваме два дни срок на Правна комисия да изработи процедурните правила за избор. Никакви други обяснения няма да приемем. Кой ни гарантира, че другите мандатни длъжности ще бъдат сменяни така както постановява законът. Изискваме с право от всеки български гражданин да бъде изряден и да спазва закона, но нямаме право тук в тази сграда да не се спазват правилата. Кой гарантира, че утре депутатите няма да счетат, че са натрупали достатъчно опит и могат просто да продължат мандата си, заяви Крум Зарков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.06 | 11:45

2

Круме със празни приказки няма как да стане ..Вие сте още сукалчета за провеждане на избори .Власт не се печели с избори .ГЕРБ и ДПС ги знаят тия тънкости .Но вие сте зелени още и докато се научите как да вземе властта ,тя държавата вече ще е обезкостена и сегашните власти сами ще си тръгнат ,за да бере гайлето по-нататък вие

koko4ko

2019.02.06 | 11:22

1

Крумеее, Клуме, мислех, че по просто същество от майка ти няма, ама жестоко съм се лъгъл...
Язък, че те е кръстила на такъв велик български владетел! Лайното си е лайно, Круме, дори и да го кръстят торта.

Добави коментар

Водещи новини