Нинова обсъди с коалиционния съвет на "БСП за България" предизборната платформа за евроизборите и подготовката за тях

  • 04 февруари 2019 13:43

  • 621
  • 4
Нинова обсъди с коалиционния съвет на "БСП за България" предизборната платформа за евроизборите и подготовката за тях
© БСП

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за събра коалиционния съвет на "БСП за България".

Партньорите обсъдиха предизборната платформа за европейските избори и подготовката на партиите за тях, в това число предизборните щабове по места и членове на секционни комисии, застъпници и наблюдатели. Приет е и график : в момента се провеждат събрания и се издигат кандидатури в БСП, в срок до 15 март 2019 г. НС на БСП определя водача на листата на БСП (БСП и коалиция) за членове на ЕП; в срок до 22 март 2019г. ИБ на НС на БСП събира поименните предложения за кандидатите на партньорите от коалиционната и гражданската квота, които се обсъждат от Политическия съвет на БСП за България; в срок до 7 април 2019г. предлага проект на листа на БСП (БСП и коалиция) за членове на ЕП, която НС на БСП подрежда и утвърждава; в срок до 23 април 2019г. (не по-късно от 32 дни преди изборния ден) НС на БСП, в съответствие с Изборния кодекс, регистрира листата на БСП (БСП и коалиция) в ЦИК.

"Ние първи излизаме с платформа за тези избори. Традиционно в българската политика това се подценява. Трябва да се опитаме да променим тази практика. Първо да стои въпросът- какво поведение ще имат нашите представители, а след това- кои ще бъдат те. Със създаването на интриги и напрежение около реденето на листата, нашите опоненти отклоняват вниманието от същественото- какви политики ще отстояваме. Важно е да пазим интересите на българите и да работим за промяната в Европа, която ще гарантира бъдещето й като единен съюз, в интерес на европейските граждани, а не на монополи и бюрократи", заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
621 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.02.05 | 00:25

4

Комунист за бой се стяга... Да обере поредната мандра... пардон да печели избори.

2019.02.04 | 17:01

3

Нинова, с избори , празни приказки ,съвещания, анализи и много много други обяснения власт не се взима ..ГЕРБ са готови да спечелят властта ,чрез техники , големите окрадени пари ,заплахи на администрацията ,на бизнеса , на институциите.Ще хвърлят 100на милиона пари ,па може и повече ,защото ги имат и ето ти ДПС същата работа . .

предоцение

2019.02.04 | 14:28

2

Предлагам кандидатурата на др Бойко Борисов.
При всички положения по малко бели ще направи там ,отколкото тук.

USA

2019.02.04 | 13:52

1

А тия крадливи комунета защо не обсъдят по-добре кой да гi представя в Авразийския им Съюз! Гледам най-върлите и мръсни комунета, които ме наричат Кравария, идват първи да ме доядат в мойта организация! Бре да е.ба и наглите азиатци гадни!

Добави коментар

Водещи новини