Проф. Михаил Константинов: Чисто прагматично е хубаво да бъде запазен съставът на ЦИК

  • 07 февруари 2019 08:28

  • 926
  • 3
Проф. Михаил Константинов: Чисто прагматично е хубаво да бъде запазен съставът на ЦИК
© БНТ

Законът трябва да бъде спазен за ЦИК. Чисто прагматично, добре е да се запази сегашния състав, като той може да бъде преизбран. Абсурд е три месеца преди изборите да се смени съставът на ЦИК. Не мога да дам политически оценки на членовете. Те са избрани партийно, но когато попаднат в ЦИК зад тях стои само закона. Няма явно партийни отклонения. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на БНТ. 

"За да се остави този състав трябва да има промени в Изборния кодекс. Избори се печелят с гласовете на избирателите, не с изборни хватки. Изборните правила не трябва да се пипат 6 месеца преди провеждането на изборите", каза още професора по конституционно право Пламен Киров. 

"Временните резултати в деня на изборите повлиява само на хората, които слушат радио и гледат първи канал. Временните резултати никога не са крайни и вианги могат да се обърнат. Често хората или се отчайват или се мобилизират, ако партията им губи временно", каза още Константинов относно предложението за  забраната на социологическите проучвания по време на избори. 

"Избирателите навън са 1 милион, а в страната малко над 6 милиона", допълни той. 

"Идеите на патриотите са крайни. Смятам, че това е един предизборен балон за трупане на гласоподаватели, завърши Киров относно предложенията на Красимир Каракачанов за решаване на проблема с ромите

Последвайте канала на

Радина Лазарова
926 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2019.02.07 | 13:57

3

Какъв закон бре .....

ЯЯ

2019.02.07 | 08:40

2

Тоя пак целуна задник .

опорна то4ка

2019.02.07 | 08:38

1

А Кремъл кога ще смени централната избирателна комисия на Русия ? Кога ?

Добави коментар

Водещи новини