БСП: ГЕРБ се опитват да узаконят фалшификациите на изборите чрез ИК (видео)

  • 05 февруари 2019 14:04

  • 4897
  • 24
БСП: ГЕРБ се опитват да узаконят фалшификациите на изборите чрез ИК (видео)
©

ГЕРБ се опитват да узаконят фалшификациите на изборите чрез Изборния кодекс. 

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. "Всичко това ще стане с предложенията за промени в Изборния кодекс. Те са внесени незаконосъобразно от депутатката от ГЕРБ Анна Александрова. Тя иска изборните комисии да взимат решение на базата на мнозинството. Ако решението не бъде прието, отново комисиите ще отменят решението си и ще си го гласуват наново. А за капак, искат да отпадне обжалването пред Върховния административен съд. Това е противоконституционно. Това си е една пълзяща диктатура и трябва да се вземат мерки. ГЕРБ явно искат да приложат принципа - една партия, една държава. Ние ще сезираме Венецианската комисия за предложените промени в Изборния кодекс. До последно ще настояваме за въвеждане на машинното гласуване. Срам е в 21-ви век в модерна България да не може да се гласува машинно. Още утре ще внесем и предложение за смяна на ръководството на ЦИК, заради изтекъл мандат. Такъв е законът и той трябва да се изпълнява", разкри Нинова.

"Нашите основни предложения за промени в Изборния кодекс са свързани с избирателните списъци. Крайно време е да се изчистят и да бъде създаден съществуващият в закона публичен регистър на избиратели. Другото ни основно предложение е да отпадне така наречения втори оригинал на протокол. Предлагаме да има само един протокол, който да служи за оригинал и съответните процедури за неговите поправки в случай на случайна грешка. Най-добре е промените в Изборния кодекс въобще да не влизат в пленарна зала, защото се приближаваме към тези шест месеца, за които Венецианската комисия е обявила, че не могат да се правят промени в изборните правила. Най-добре ще е да действа Изборният кодекс, който приехме последно. Да, той не е перфектен, но там ясно е записано, че се въвежда машинното гласуване. Нещо, за което ние настояваме", добави от своя страна Крум Зарков.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира и темата за кризата във Венецуела, както и последния сблъсък между Министерски съвет и Президентството. "Искам да се придържаме към фактите. Федерика Могерини каза, че Европейският съюз няма правомощията да признава държави и техните управници. Всяк една държава трябва да взима сама решение и ЕС не може да взима единно такова. От ООН също обявиха, че няма да взимат страна по казуса. Не е само Русия, която не признава Хуан Гуайдо. Италия, Гърция, Румъния също не го признават. Нашата позиция е, че не трябва да се намесваме във вътрешните работи на трета страна. Трябва да работим за мирното решение на кризата", обяви Нинова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4897 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
наму

2019.02.05 | 17:37

24

Много си лъжлива Корнелке!

2019.02.05 | 17:21

23

ЛЪЖКИНЯ

2019.02.05 | 17:20

22

ЛЪЖКИНЯ

2019.02.05 | 17:09

21

зазидайте я тая в някой строеж....

Анонимен

2019.02.05 | 16:46

20

Тази, а и цялата БСП върхушка са взели "добър" пример от техния побратим Йозеф Гьобелс който казва "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина".

АЗ

2019.02.05 | 16:43

19

КАМЕРИ В СЕКЦИЙТЕ,ИЗЧИСТВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ.

Умник Гюро

2019.02.05 | 16:16

18

Генерал Решетников, моля те да си прибереш болшевишките вересии. Курнелия Ниновна-Решетникова внов абасралас.

банална е

2019.02.05 | 16:04

17

Дъртата вещерица омръзна на всички. Дори червените тролове са изгубили ентусиазъм. И те са уморени от безкрайните идиотизми, които ръси постоянно. Една жена с богато номадско политическо минало, мощен престъпен приватизационен опит и без бъдеще.

2019.02.05 | 16:00

16

Кой ти вярва

Аз

2019.02.05 | 15:53

15

На тая Лъжкиня и Крадла външният и вид казва всичко! Дори Тя не си вярва на глупостите, които вече сере публично от устата си алчна!

Добави коментар

Водещи новини