Илияна Йотова и посланик Темиртай Избастин обсъдиха културните връзки между България и Казахстан

  • 30 януари 2019 14:25

  • 248
  • 3
Илияна Йотова и посланик Темиртай Избастин обсъдиха културните връзки между България и Казахстан
© Прессекретариат на държавния глава

Основната ни цел е съхраняването на българския език. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на среща с посланика на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава. Вицепрезидентът отбеляза, че с екипа ѝ са установили контакти с българската общност в Казахстан. 

В Павлодарска област живеят по официални данни 2500 представители на българската общност. До неотдавна зам.-председател на Асамблеята на народите на Казахстан, в която влизат представители от всички етноси, е бил Олег Димов – казахстански политик с български произход, който е починал неотдавна. Над 120 различни етноса живеят на територията на Казахстан. 

Вицепрезидентът и казахстанският посланик изтъкнаха традиционно добрите отношения между двете страни и двата народа. Двамата се обявиха за засилване на сътрудничеството във всички сфери. 

Акцент в разговорите бяха културните връзки и сътрудничеството в областта на образованието. Вицепрезидентът призова за по-активно участие на младежи от Казахстан на различни фестивали, които се провеждат в България. По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , са необходими повече форуми, които да представят казахската култура и традиции, както и научни конференции. 

Вицепрезидентът и посланикът на Казахстан изразиха обща позиция за силата на културната дипломация. „Тя успява да премине и през най-здраво залостените врати“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
248 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2019.01.30 | 15:36

3

Нещастните комунисти-терористи все ни тикат на изток - към Русия и бившите съветски азиатски републики... Абе, урунгели, вие не разбрахте ли, че календарът се смени и вече сме в Западна Европа и НАТО! Годината е 2019-та!!!

2019.01.30 | 14:57

2

Следва срещата на БСП/вицепрезидентката с посланиците на Монголия и Непал за да бъдат обсъдени тесните икономически и културни връзки между нашите народи!

2019.01.30 | 14:28

1

Илгизяр Гъзимзянов

Добави коментар

Водещи новини