Йотова: Няма война между институциите. Президентството изказва своето мнение

  • 22 януари 2019 08:46

  • 1031
  • 13
Йотова: Няма война между институциите. Президентството изказва своето мнение
© Булфото (архив)

Сменила съм няколко работни места. Няма никаква по-особена атмосфера в тази сграда. Единственото по-различно е респект, респект към институцията.

Това каза пред камерата на Нова телевизия вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , по повод навършването днес на две години от началото на мандата им с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. "Работим много добре с президента. Направихме много добър екип. Това може би е първият толкова работещ тандем, защото някак си от началото на демокрацията стана традиция да има противоречия между президент и вицепрезидент. Е, ние се разбираме прекрасно и работим много добре. Ангажиментите ни са много и може да не се виждаме често, но това не пречи да сме екип. Аз обещах да съм при хората и съм там", похвали се Йотова.

"Всяко едно вето е прецезирано много точно от съветниците на президента. Няма конфронтация между институциите. Има несъгласие с някои решения на изпълнителната власт. Предишният президент се беше превърнал в патерица на Министерски съвет и не критикува нито едно решение на МС. Явно хората забравиха гласа на президента и това е причината да се говори за скандали и конфронтация. Няма такова нещо. Ние просто изказваме различно мнение. Наясно сме, че нямаме законодателна инициатива, но можем да изказваме свое мнение. Хората ще преценят кой е прав", коментира вицепрезидентът престрелките между институциите.

"Не искам да коментирам съпругата на президента. Тя също има право на свое мнение. Аз съм журналист и ценя правото на всеки да изкаже своето мнение. Мъжът ми не ползва охрана от НСО, защото по закон няма право. Съпругът ми е лекар преди всичко и за него най-важното е пациентите му да оздравяват. Това не означава, че не ме критикува вкъщи. той е човекът, който ме приземява", разкри Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Тя коментира и темата за новите самолети. "Искам да кажа своето мнение за изтребителите като гражданин и данъкоплатец. Кои хора измислиха тези критерии? Те трябва да излязат и да кажат кой вариант за България е по-добър. Не е вярна тезата, че са военни и не могат да говорят. Как така тези нови критерии изместиха старите, без да се отмени предишното решение на Народното събрание? Нали сме парламентарна република? Нямам никаква идея кой истребител е по-добър. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на защитава позицията, която в момента е най-добра за България и аз нямам причини да не му вярвам", категорична беше Йотова.

"В момента няма държава. Докладът за интеграцията на роми е страховит. Аз работя по тази тема от 2008 година. Трябва да проведем отделен разговор и веднага ще викажа първите пет мерки, които трябва да предриеме държавата, за да се справи с този проблем. Със сигурност мога да заявя, че със събарянето на ромски къщи няма да се реши нищо", заяви тя по повод ромската престъпност и интеграция.

"Решение на БСП ще е кой да номинират за водач на евролистите. Аз също съм номинация на БСП и това е нормално за една демократична партия. Аз мога да кажа за какво портфолио трябва да настояваме за следващия български еврокомисар. Той трябва да отговаря за разширяването на ЕС. По време на нашето европредседателство показахме, че се справяме отлично по тази тема. Правителството, което и да е то, трябва да настоява пред ЕК българският еврокомисар да заеме тази позиция. Необходимо е да има промени в Изборния кодекс", коментира политическите теми Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

"Наясно съм с проблемите с покупката на българско гражданство. Занимавам се с тази тема от много години. Трябва да има промени в закона и съм убедена, че това ще се случи. Относно помилванията получаваме критики, че сме затегнали много режима. Това е факт, защото след помилванията има много вторични проблеми и трусове. В момента помилванията са основно за хора, които им предстои летален изход", разкри вицепрезидентът.

"Аз съм решила проблема с партията. Аз съм кандидатура на тази партия и няма какво повече да кажа по тази тема. Относно президента, мисля че той ясно показва, че е президент на всички българи и защитава техните интереси", каза за финал Йотова по повод твърденията, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще влезе в политиката със своя собствена партия.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1031 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Vuzmezdie

2019.01.22 | 09:22

2

Румен Радев НЕ Е Президент на всички българи, другарко Йотова!!! Това е толкова очевидно за български народ, че се чудя ЗАЩО СИ КРИВИТЕ ДУШАТА ДА ЛЪЖЕТЕ? Гаф след гаф прави Радев, като започнете от фалшивите спонсори на предизборната му кампания и стигнете до подозрителното посещение в Унгария за прословутите Грипени - ами прояснява се ден след ден що за дребна душица е льотчика - само чакайте края на мандата и ще видите какви истини ще лъснат за "Обединителя"

2019.01.22 | 19:16

13

Предложен от комунистите, утвърден от руското разузнаване, партийно зависим, необективен, защитаващ партийни-а не държавни интереси човек няма право на уважение. Има право да гони келепир, докато е на власт, за което ще отговаря, като падне. На уважение право няма! Не може държавния глава, поставил се в служба не една партия, да воюва с правителството, нанасяйки сериозни щети на държавата. Това не може да е истински държавен глава.

2019.01.22 | 09:29

4

С изключение на тези с лоботомия, за президента Радев гласуваха всички нормални българи.Той беше избран, а не назначен...

ХА ХА

2019.01.22 | 11:30

7

Йотова съсипа герберите ! Каза им истината че се мислят за "велики", не заменяеми !! ТОЧНО В ДЕСЯТКАТА

2019.01.22 | 17:21

12

Коя истина бе, шизофреник от Посрано 20! Непрекъснато се заяждат тя и шофьорът на руски самолети като малки деца с Бойко Борисов! В коя държава беше тая на псоещение, че не се сещам! Никой не иска да се среща с тия двама стари, изветрели комунисти и подлоги на Москва и затова им е скучно и си търсят да се забавляват с глупости и глупави теми ... до следващите избори когато метлата ще ги помете от уютните стаи на БЪЛГАРСКОТО Президентство!!

Умник Гюро

2019.01.22 | 13:40

10

ГРУХ , ГРУХ аз съм гербав малоумен глупак

Умник Гюро

2019.01.22 | 14:51

11

Грух-грух. Колко съм охранена аз, червената свиня Илияна. Грух-грух.

s

2019.01.22 | 13:19

9

Otnovo prazdni prikazky lazi i dezinformacija.

Умник Гюро

2019.01.22 | 11:49

8

Грух-грух. Колко съм охранена аз, червената свиня Илияна. Грух-грух.

2019.01.22 | 11:27

6

ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ !!!!

До тоя отдолу

2019.01.22 | 11:25

5

САМО ЧАКАЙТЕ КРАЯ НА МАНДАТА МУ И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН ВТОРИ МАНДАТ ! Това подивява герберските идиотчета !!

болшевишки безродни твари

2019.01.22 | 09:26

3

Каунска рапсодия в червено .

Синя мафия

2019.01.22 | 09:22

1

Всички средствa за нeйното свалянe са оправдани, трябва да се прeчи по всякакъв начин на синята мaфия да ликвидирa Родината ни.

Добави коментар

Водещи новини