Илияна Йотова: Брекзит без сделка ще е катастрофа

  • 17 януари 2019 13:55

  • 704
  • 2
Илияна Йотова: Брекзит без сделка ще е катастрофа
© Булфото

Европа, която беше заинтересована повече да има споразумение с Великобритания, сега е втвърдила позицията си и като че ли е повече склонна да има Брекзит на всяка цена, т.е. и без споразумение. Това ще бъде катастрофално. Това заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

По думите й Великобритания ще загуби дори евентуалното си привилегировано отношение – така, както имат страни около ЕС, които не са членове, но в някои със споразумения, заедно с ЕС, упражняват определен вид политики и се ползват от привилегии.

Един твърд Брекзит означава изключително висока и скъпа цена. Никой не може да изчисли какви ще бъдат загубите както за гражданите на страната, така и за европейските граждани. След гласуването в британския парламент е ясно едно – всички предварителни разговори с Великобритания от страна на европейските държави, всички предварителни договорки и уговорки – за спазване на права на работници, на учещи от едната или другата страна отпаднаха само с едно гласуване. В момента, в който страната няма да бъде част от вътрешния пазар или в облекчен режим и излезе от митническия съюз, даваме си сметка какво ще се случи и по отношение на цени и търговски взаимоотношения, коментира Йотова.

 „Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в носи много тежък политически багаж в момента. Тя направи няколко ключови грешки“, изказа мнение Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Йотова е разтревожена за правата на нашите сънародници на Острова. Според нея България, заедно с други страни, които имат сериозни диаспори във Великобритания, трябва да постави определени условия пред страната за спазването на правата.

Последвайте канала на

Novini.bg
704 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.01.17 | 15:30

2

От кога болшевишката свиня Илияна се тревожи за Европейския Съюз?

asd

2019.01.17 | 14:17

1

тая пък много разбира. да не плачим на чужди гробища. англетата са замислили някоя хитра врътка. а нашите сънародници да си се прибират в родината и да работят за държавата си и за пенсиите на родителите си.

Добави коментар

Водещи новини