БСП: Проектът за нов изтребител е дъното на правовата държава (видео)

За нас България е член на Европейския съюз и НАТО и това е стратегически въпрос. САЩ е член на НАТО и там сме партньори, Швеция е член на Европейския съюз - нашето европейско семейство. Тези съюзи изискват коректно и взаимноуважително отношение между партньорите в тях. Смятаме, че в този избор проблемът не е нито в САЩ, нито в Швеция, а в България. Ние го назоваваме така. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод процедурата за избор на нов изтребител за Българската армия, предаде репортер на Novini.bg

Правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не зачита нито Конституция, нито Народно събрание, нито правова държава. Защо? Има решение на Народното събрание за модернизация на армията и вие знаете какво е то. Сега правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предлага друго решение на Народното събрание. Вижте какво ни предлага Министерски съвет да гласуваме: Народното събрание да разреши проектът за международния договор да се отклони от задължителните изисквания, посочени в актуализирания проект за инвестиционен разход, одобрен с решение на Народното събрание. Давате ли си сметка какво искат от нас - Народното събрание да разреши на правителството да не спазва решението на Народното събрание и да се отклони от задължителните изисквания, гласувани от най-висшия орган в държавата – парламента. Много пъти са нанасяли удар върху правовата държава и парламентаризма в България, но това е дъното и краят, заяви Нинова.

Депутатите ни ще гласуват против предложението на Министерски съвет за закупуване на боен самолет, каза Нинова, като припомни, че БСП има позиция на Националния съвет от 10 юни 2018 г. Партията след много труден дебат взе решение, че подкрепяме модернизацията на Българската армия с разходи, които да не надвишават 2 % от БВП, но при условия. Сред тях е българската отбранителна промишленост да заеме своето място в процеса на изграждане, развитие и поддържане на отбранителни способности и т.н. Предложението на Министерски съвет за закупуване на нов боен тип самолет противоречи не само на решението на Народното събрание а и на позицията на БСП, изразена през юни 2018 г. Нямаме основание да променяме тази позиция, подчерта лидерът на БСП. 

Секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин допълни, че с това предложение правителството не защитава интересите на страната и гражданите. Поставя се в ситуация доставчикът да определя постфактум правилата и параметрите на сделката в противоречие на решение на Народното събрание, допълни Вигенин, като призова да бъдат публикувани всички постъпили предложения, защото българите имат право да знаят как и за какво се харчат парите им. 

Нинова коментира и готвения протест в Брюксел на 10 януари на български превозвачи заедно с техни колеги от Румънци, Литова, Унгарци и Полша срещу плана "Макрон“. За нас пакетът "Макрон" е антиевропейски, защото погазва основен принцип за свободно движение, разделя Европа на малки и големи, Изток и Запад, център и периферия. За България това е тежък удар върху икономиката ни, посочи Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Правителството на Борисов проспа възможността да защити българския национален интерес и обрече българските транспортни фирми. Защо? Като председател на Съвета на ЕС, когато имахме по-големи възможности, докато се прегръщаше и потупваше, зае следната позиция – България като председател не може да взема страна и трябва да се държи неутрално. До месец май българското правителство нямаше официална позиция в защита на българския интерес, подчерта Нинова. 

Тя съобщи, че БСП ще се включи в протеста на превозвачите. Георги Свиленски ще пътува с тях, ще бъде в Брюксел, ще участваме в протеста, каза социалистката.Тя коментира и случая във Войводиново, където роми пребиха жестоко 33-годишен военен на Богоявление. Органите да си свършат работата във Войводиново, законите на България трябва да важат еднакво за всички, независимо от етнос, религия, и т.н. Това, че години наред си затварят очите всички политически партии пред този проблем, доведе до това наслагване, до ескалиране от време на време тук-там такова напрежение. Нашият призив е законът да се прилага с пълната му строгост. Органите трябва да приложат всички мерки, за да има превенция. Като се знае, че има наказани строго за такова нещо, следващия път да се замислят, заяви лидерът на БСП. 

Времето и народът ще решат кога БСП ще спечели избори, каза Нинова в отговор на въпрос кога ще бъде министър-председател. Кой ще бъде министър-председател, ще решим след това – като спечелим изборите, допълни социалистката.

Попитана дали БСП ще номинира Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за водач на листата на евроизборите, Нинова заяви: "Днес обсъждахме и в дневния ред на бюрото беше предизборната ни платформа за европейските избори. Ще продължим в четвъртък и с "Визия за България", тъй като насрочихме заседание на Националния съвет за събота на 12 януари и конгрес на партията на 26 януари. Това са двата партийни форума, които трябва да приемат документите и да вземат решенията за европейските избори. Дали ще подкрепя Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, ще ви кажа, когато се отвори процедурата за номинации, за издигане на кандидатури, за гласуване. Това ще стане в приетия график от БСП".

Във връзка с речта на държавния глава за Нова година, Нинова заяви, че подкрепя позиции, които отговарят на истината. Той казва истината. Това, че на някого тази истина не му харесва, си е негов проблем. Преди да бъде решен един проблем, той трябва да бъде назован. За 178-ми път, откакто Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е избран за президент, ще кажа, че ние в президентските работи не се месим. Издигнахме, подкрепихме Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, той стана президент с помощта на БСП, събра много по-широка подкрепа. Оттам нататък той е държавен глава. Какво ще прави държавният глава, си е негова работа. Наша партийна работа е да ви предложим добра "Визия за България", добра визия за Европа. Да убедим българските граждани, че ние можем да управляваме по-добре страната, да спечелим избори и да управляваме България. Това е нашата партийна работа, каза Нинова. 

Тя коментира и думите на президента, който преди няколко дни заяви, че процедурата за избор на нов изтребител е опорочена, както и въпрос дали дали държавният глава лобира за самолетите "Грипен". Не съм забелязала да има лобизъм при него - има държавническа позиция и професионализиъм. В сравнение с много хора в България, той може би повече разбира от самолети, заяви лидерът на БСП.

Коментари

 1. 2019.01.08 | 17:12

  ф-16 3 трабант е сравнение с МИГ и СУ, сините кypви гъзолижат ковбоските задници без да мислят за България.

  1. 2019.01.09 | 12:43

   Ма ти верно си мноооого тапо парче - това как го установи, докато се напъваше у нижнико на двора ли?

  2. 2019.01.09 | 12:05

   Каубойски, балкански турчино, КАУбойски се пише думата на български!

 2. 2019.01.09 | 05:52

  Баба едно знай - едно бай... Нинова пак си на грешния кон. Като искаш електорат - да беше отишла заедно с Каракачанов във Войводиново. Не при козите на баба Дора...

 3. 2019.01.08 | 19:27

  Някой български политици, явно служат на чужди държави а не на България.

 4. 2019.01.08 | 18:54

  Модераторчето, бесепарско гъзолизче защо пак ми изтри коментара за тая крадла на снимката! Защото не пасва на червеното сайтче в сянка! Ама имах много лайкове, ковето значи, че на повечето хораи м е харесало което съм написал! Елемтарно се опитвате да манипулирате тука, ама Народът вече не е прост! Знам, че повечето сте разведчици по поръчка, ама толова СРеден пръст за вас червени к.урви!

 5. 2019.01.08 | 18:24

  Глупав крокодил

 6. 2019.01.08 | 18:18

  Визията на Курнелия отдавна изчезна в огромния и крадлив, болшевишки задник.

 7. 2019.01.08 | 18:14

  Курнело ти си на дъното мръсна червена приватизаторка

 8. 2019.01.08 | 17:52

  Не и обръщайте внимание,тя толкова си може,а президента първо да възпита сина си и тогава да гивори кой колко може или не може!!!

 9. 2019.01.08 | 17:13

  трябва да ги изтрепем за да запазим Родината, ще я продадат за ковбойска пишка.

  1. 2019.01.08 | 17:21

   Хаповете, хаповете.....Да, знам, че ме позна- твоят лекуващ лекар съм, психиатъра.

 10. 2019.01.08 | 17:09

  не стават за нищо, но от всичко разбират, Корнелия, затова сме последна грижа на ЕС.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли да се въведе задължителна предучилищна подготовка за 4-годишните?

Трябва ли да се въведе задължителна предучилищна подготовка за 4-годишните?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.