От АБВ с критики към институциите по темите "сигурност" и изтребителите F-16 (видео)

  • 03 януари 2019 12:32

  • 1112
  • 4
От АБВ с критики към институциите по темите "сигурност" и изтребителите F-16 (видео)
©

Напрежението в региона рязко ескалира през последната седмица. Единствената партия, която реагира в България, е АБВ.

Това каза на пресконференция лидерът на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, който коментира рязкото влошаване на международната среда за сигурност и възникване на взривоопасни точки за възможен конфликт в региона. "САЩ денонсираха договора с Русия за премахването на ядрени ракети със среден и малък обсег в Европа. Никой по света и в Европа не реагира. В България също никой не взе отношение. Парламентът не реагира, правителството не реагира, парламентарните партии не реагираха. Ние настоявахме за парламентарен дебат, но нищо не се случи. Това говори, че институциите нямат никаква идея за сигурността на държавата. Косово обяви създаването на армия, а ЕС и НАТО реагираха с плахи декларации. Нещо повече, главният член на НАТО - САЩ, започна да въоръжава армията на Косово. България, като член на НАТО, трябва да реагира. За всички е ясно, че напрежението между Косово и Сърбия може да достигне до въоръжен конфликт, а българските институции не предприемат нищо", категоричен беше Петков.

От АБВ коментираха и предложението на експертната група да се закупят изтребителите F-16. "Ние изразяваме нашето крайно безпокойство от този доклад. Има няколко въпроса, които трябва да бъдат поставени за обсъждане. Трябва да има дебат по темата. Ние ще следим много внимателно как този доклад ще мине в Народното събрание. България показва едно много унизително държане пред европейските си партньори. Ние показваме, че не спазваме правилата, които сами сме заложили. Ние сме твърдо против промяната на правилата, които този доклад налага", добавиха от партията.

"Ще организираме широк обществен дебат по темата за сигурността. Ще настояваме институциите да се раздвижат и да се вземат някакви мерки. Ще започнем и подписка за организиране на референдум срещу допълнителното разполагане на чужди военни контингенти, защото имаме информация, че България е подложена на натиск това да се случи. Това са основните елементи, с които излизаме пред обществото през новата година. Надяваме се да се получи един голям обществен дебат, за да може гражданите да изразят своето мнение", завърши Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1112 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.01.04 | 06:47

4

Наздраве

2019.01.03 | 20:10

3

Една толкова компрометирана и отшумяла политическа фигура. Що ли му дават трибуна?

Умник Гюро

2019.01.03 | 15:30

2

България сложи край на руските летящи гробници. Сега на Румбата от АБВ, а и на други действащи руско-съветски агенти ще им спрат кранчето от Кремъл!

ххх

2019.01.03 | 13:50

1

Руски гъзолизец. От БКП бяхте против НАТО и ЕС .Лично Първанов подкрепяше Милошевич докато разрушаваше Югославия. Крайно време е сърбите да си научат урока инак ще разрушат и държавицата си. А Югославия беше създадена от великите сили за да ги откъснат от влиянието на Русия . Не разбраха това. Дори Тито ,който беше против домогванията на Москва , не се усети от къде духа вятъра.

Добави коментар

Водещи новини