Бойко Ноев: Изборът на нов изтребител трябва да бъде комплексен

  • 08 януари 2019 07:51

  • 1134
  • 1
Бойко Ноев: Изборът на нов изтребител трябва да бъде комплексен
© Кадър - БНТ

Не мога да отговоря дали F-16 е най-добрият изтребител. За мен е така. Президентът не протестира против избора на F-16. Между другото, този изтребител все още не избран и нищо не е предрешено. Проблемът в момента е, че президентът атакува правителството за това, че е опорочена процедурата.

Това каза пред камерата на БНТ бившият военен министър Бойко Ноев, който коментира изборат на нов изтребител. "Когато ген. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше началник на ВВС, му беше поставена задачата той да определи условията за поръчката на нови самолети. Това беше абсолютно неправилно. Политиците трябваше да изготвят правилата за процедурата. Радев направи така процедурата, че да може да се вземе само нов изтребител. Служебното правителство на Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то обяви, че президентът е най-добър в тази област и е казал, че трябва да се вземе "Грипен". Политиците проспаха това нещо", разкри той.

"Изборът на нов изтребител трябва да бъде комплексен. Ще повторя, че за мен изборът на F-16 е най-добрият. Всички натовски страни са направили такъв избор, с изключение на Чехия и Унгария, но там има достатъчно твърдения и мнения за наличието на корупция. Все още нищо не е предрешено. Тепърва предстоят преговори. За мен лошото е, че отново политиците проспаха проблемите на армията. Това трябва да се спре. За мен Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на няма вина. На него му е поставена задача и той я е изпълнил, макар и не по най-добрия начин. Президентът трябва да разбере, че вече е начело на държавата, а не начело на само на един изтребител. Той явно има някакъв личен проблем и за това се държи така, но трябва да разбере, че вече не е авиатор и държи щурвала на държавата", категоричен беше Бойко Ноев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рая

2019.01.08 | 13:11

1

Бре,бре ,бре другите държави имат по няколко ,ние 1 ще купуваме и го дъвчем 2 години,какви са тези интереси ,какво е това чудо,да се злепоставя цяла една държава за нещо толкова важно за сигурността ни.....цъ,цъ,цъ,нямате наядане родни гадове.

Добави коментар

Водещи новини