Искрен Веселинов: БСП направи огромна грешка

  • 12 декември 2018 12:19

  • 817
  • 3
Искрен Веселинов: БСП направи огромна грешка
© Булфото (архив)

БСП направи огромна грешка, тиражирайки недоказани обвинения за целия строителен бранш. Това коментира председателят на регионалната парламентарна комисия Искрен Веселинов /Обединени патриоти/ пред журналисти в НС.

Затова, според него, недоволството на строителите е основателно. Всички ние като представители на политиката в България трябва много да внимаваме, когато изричаме силни думи по отношение на определи сектори от икономиката, защото те създават брутен продукт, заетост и желанието ни да се представим като радикални борци за някаква истина често може да застраши бизнеса и работните места, обясни Веселинов.

Като специалист, чиято трудова биография е свързана със системата на пътищата, той беше категоричен, че повечето от тях се изграждат съгласно необходимите стандарти.

В същото време има множество проблеми, които дават отражение върху качеството на пътищата, но в голяма степен са предпоставени от нелогични, неправилни, административни решения, не отрече Веселинов. Типичен пример, по думите му, е некачественият контрол върху материалите. Незаконният добив на материали беше криминализиран преди две години, припомни той.

Председателят на регионалната комисия изрази надежда този тип кампании срещу сектори от българския бизнес да нямат за цел действително неглижиране на родните фирми и възхода на големи чужди компании, които да ползват български за подизпълнители.

Твърденията на левицата, според него, са нелепи, защото няма норматив по света, който да позволи оценка на качеството на строителството към момента с това отпреди 10 години.Очевидно, коментира Веселинов, левицата ще трябва по друг начин да си решава вътрешните проблеми, няма да може да бъде доказано некачественото строителство от времето на Сергей Станишев

Искрен Веселинов не е против идеята на председателя на парламента Цвета Караянчева за създаване на работна група от депутати-специалисти в бранша, която да предложи промени в законодателството в помощ на строителите. Но, добави той, ние като регионална комисия работим доста успешно с Камарата на строителите в България, голяма част от техните предложения намират отражение в нашите проекти за закони и смятам, че ние спокойно можем да свършим тази работа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
817 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.12 | 18:07

3

Обединения мафиот !!!

гост

2018.12.12 | 14:26

2

За вас специално е важно да сте на власт,а нарушенията не са свързани с вашата политика

Валя

2018.12.12 | 14:24

1

Този депутат дали не знае как се строи в държавата ни като е специалист и лошо ли е да се направи една проверка,ако всичко е наред-добре,тогава БСП да си понесат последствията,но да ги обхване такъв страх,не говори добре за Мазнев,какви комисии ще създавате-ГЕРБ и Обединените патриоти и какво от това,нали шефовете на този бранш са ваши хора

Добави коментар

Водещи новини