Строителите: Президентът се изказа некоректно (обновена+снимки)

  • 12 декември 2018 10:28

  • 3698
  • 16
Строителите: Президентът се изказа некоректно (обновена+снимки)
© Булфото

Камарата на строителите в България провежда мирна демонстрация със строителна техника по столичният булевард „Цариградски шосе”, в която се очаква да се съберат около 1000 машини. Колоната е дълга около пет километра, а плановете са протестите да продължат до 12 часа.

В началото на протеста председателят на Камарата инж. Илия Терзиев и Мирослав Мазнев, изпълнителен директор разясниха пред медиите, че целта на протестите е да се подреди бранша и да се създадат правила за работа. Попитан коя е политическата партия, от която се чувстват ощетени, председателят каза: "Не е много добре да говорим с конкретика, но все пак БСП са хората, които ни атакуват".

По-късно днес от Камарата на строителите ще внесат подписка, с около около 53 хиляди подписа, в подкрепа на строителния бранш в Народното събрание при председателя на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, в Министерски съвет, където предвидена среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и среща с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Президентството.

Президентът каза нещо, което не е коректно, че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено. Всъщност ние строим най-евтино в цяла Европа.

Това каза в кулоарите на парламента инж. Терзиев "Днес ще се срещнем отново с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, очакваме да представим отново нашите желания и да обсъдим бъдещето на бранша. Тя и депутатите трябва да ни съдействат, за да подредим бранша и да се спре с политическото говорене, защото това би довело до ситуацията, която в момента се развива – до ситуацията „Брекзит“, до намаляване на европейските фондове, а най-лесно ще стане, като бъдат отрязани от нас“, заяви инж. Терзиев.

Попитан кой има предвид, когато споменава "политическо говорене", той отново отговори, че визира БСП. "Търговете, които се организират за строителството, са много сложен процес в целия им срок за изпълнение. И всички тези говорения, че се дават на определени фирми и се изпълняват от едни и същи хора и има 40% корупция, са безпочвени. Нещата са много, много трудни и по време на търга, и по време на изпълнението, и след това в гаранционните срокове“, заяви той.

Инж. Терзиев обясни, че ще искат промени в Закона за обществените поръчки и в Закона за устройство на територията. "Най-важното, което е в момента, да се опираме на най-ниската цена. Защото до преди 3 години цените бяха страшно ниски и когато те се определяш цената на минал период, това да неправдива цена. Искаме да подредим бранша така, че да има правдива цена за периода, в който се изпълняват“, каза още той.

Работна група от депутати, които са специалисти в строителния бранш, от всички политически сили да подготви промени за усъвършенстване на законодателството и облекчаване работата на строителния бизнес ще предложи председателят на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. В нея ще влязат и представители на МРРБ.

Това ще предложи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на стана ясно от думите ѝ след среща с представители на Строителната камара, които внесоха отворено писмо и подписка от около 60 хиляди подписа. "Не се съмнявам в качеството на тяхната работа. Декларирам подкрепа за българските строители. Този сектор има значителен процент в икономическия растеж у нас. Над 600 000 души се изхранват от строителния бранш. Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители и тяхната работа в страната и в чужбина", категорична бе тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
3698 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2018.12.12 | 11:38

13

Е за кой е тайна , че едни и същи фирми печелят държавните поръчки ???? За кой е тайна коя фирма строи " качествени " пътища ??? А защо пътищата са любима тема на Б.Б??? И това не е тайна !!!! А как се строи 1км път със 70 милиона ???? Излезли на протест разбираш ли , президента ги бил обидил ....
Наглеци !!!

2018.12.12 | 23:25

16

Eто го червеното леке. Плямпа опорни точки без никаква конкретика и разчита, че сме балами и ще му се вържем. Тея ептен за идиоти ни имат, но ще им ядят гащите бой на изборите. И СДСто бяха нагли. Сега са на боклука. Надявам се и БСПто да ги послезва. Предатели!

2018.12.12 | 22:23

15

И коя е тази фирма бе, червен дупльо? Къде видя път за един км 70 млн? И има ли по важно нещо от хубави пътища в една държава? Опорни миризливи червени точки!

ХА ХА ХА ХА

2018.12.12 | 12:01

14

Хората прекараха 47 км. тунел през Алпите като допуснаха отклонение 2см. по вертикала и 8 см. по хоризонтала а тия 1км. не могат да направят както трябва а, имат големи претенции !!!!

2018.12.12 | 11:36

12

Ха ха ха !!! Строителната мафия си търси правата !!!! Това може да стане само в България

2018.12.12 | 10:54

4

Камелия Стоименова С нетърпение чакам да видя колко полицая ще им пратят,каква част от жандармерията и колко акта за колите,които блокират Цариградско

Объркана си !

2018.12.12 | 11:14

11

5000 возила,от този плотест, не са като щепата неграмотни малоумници !

Научете се да мислите и разграничавайте простите неща, макар че, те не са за прости хора !

д-р Иванов

2018.12.12 | 11:13

10

Страх ги е.

ЯЯ

2018.12.12 | 11:12

9

Много точно го е казал президента - понятията скъпо и евтино се спрягат със стандарта на живот в страната . А качеството всички го знаем , така че да не се опитват да заблуждават .

2018.12.12 | 11:05

8

Корупцията е в главата на Йончева

Смешни сте

2018.12.12 | 10:46

1

Голям страх от проверките който се очакват

2018.12.12 | 11:03

7

Глупак

2018.12.12 | 11:03

6

Глупак

Дани

2018.12.12 | 10:58

5

Никой не иска да строи без парички,но при тази корупция как да се стигнат нива„най-ниска цена” по ЗОП...не са виновни БСП,а ние самите...

Добави коментар

Водещи новини