Цветан Цветанов проведе работни срещи с представители на Международния Републикански институт

  • 06 декември 2018 11:00

  • 375
  • 0
Цветан Цветанов проведе работни срещи с представители на Международния Републикански институт
© ПП ГЕРБ

По време на втория ден от посещението си в САЩ председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе поредица от работни срещи в Международния републикански институт (МРИ).

Този важен мозъчен тръст на Републиканската партия на САЩ се оформя през последните години като важен партньор на ГЕРБ  и съвместно бяха реализирани редица международни проекти, най-вече в областта на обучението на млади лидери от Младежки ГЕРБ.

По време на срещите Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разговаря с директора по европейските въпроси Ян Сурочак и директора за Югоизточна Европа Пол Маккарти, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ представи резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС, както и приоритетното значение, което България отдава на държавите от Западните Балкани. Тази тема предизвика голям интерес у американската страна, тъй като МРИ счита региона за ключов по отношение на стабилността и международната сигурност.

Именно в този аспект мястото и ролята на България като фактор на стабилността е от решаващо значение. Двете страни се договориха да се търсят конкретни форми на взаимодействие в региона, с водещата роля на България.

Беше постигнато съгласие, че въпросите на сигурността, особено в частта по противодействие на дезинформацията и хибридните новини, е от изключителна важност. Именно в тази сфера ще бъдат и инициативите, които ще осъществят съвместно МРИ и ГЕРБ през 2019 г.

По време на срещите Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа запозна американската страна и с вътрешнополитическата ситуация в България, както и с очакванията и прогнозите за предстоящите избори за Европейски парламент.

И двете страни се обединиха около мнението, че системните европейски партии ще бъдат подложени на натиск от несистемни, популистки партии и движения, но крайният резултат ще бъде в полза на демокрацията и гражданските свободи.

И двете страни се обединиха около мнението, че трябва да се води безкомпромисна борба с фалшивите новини и дезинформацията, защото именно те идват от сили, враждебни на свободата и демокрацията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини