Цветан Цветанов се срещна Даниел Фрийд от ръководството на Атлантическия съвет на САЩ

  • 05 декември 2018 10:48

  • 317
  • 0
Цветан Цветанов се срещна Даниел Фрийд от ръководството на Атлантическия съвет на САЩ
© ПП ГЕРБ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща с посланик Даниел Фрийд.

Той е член на ръководството на Атлантическия съвет - водещ американски мозъчен тръст в областта на външната политика. Също така Фрийд е бил помощник държавен секретар на САЩ в администрациите на президентите Джордж Буш и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. От години Цветанов и Фрийд развиват успешно сътрудничество в областта на задълбочаването на двустранните отношения между България и САЩ.

По време на разговора двамата обсъдиха въпроси от двустранен интерес най-вече в областта на регионалната сигурност. Цветанов представи резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г., като постави акцент върху европейската перспектива пред Западните Балкани. Двамата се обединиха около мнението, че европейската интеграция на страните от региона има решаващо значение за сигурността и стабилността на Балканите. Председателят на ПГ на ГЕРБ запозна посланик Даниел Фрийд с вътрешнополитическата обстановка в страната ни и процесите, които се наблюдават в навечерието на изборите за Европейски парламент през месец май 2019 г. Специално внимание беше обърнато на дезинформацията и фалшивите новини, които успешно се използват от несистемните партии в Европа, както и от извъневропейски сили, имащи интерес от разединен и слаб Европейски съюз. Двете страни обсъдиха възможността през пролетта на 2019 г. в България да се проведе научна конференция, на която американски и европейски експерти да обсъдят ролята на дезинформацията в политическия дневен ред на държавите от Европа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини