Парламентът обсъжда ветото на президента върху данъка на старите коли

  • 22 ноември 2018 06:29

  • 774
  • 2
Парламентът обсъжда ветото на президента върху данъка на старите коли
© Novini.bg

Последните промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат лимит за обезщетенията за далечни роднини на загинал на пътя, и ветото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върху данъка на старите коли ще обсъди днес Народното събрание. 

Измененията в Кодекса за застраховането предвиждат да няма таван за обезщетенията за преките роднини - съпрузи, деца и родители, но да има такъв за далечния кръг от близки на жертви при катастрофи в размер до 5 хиляди лева. Тези промени се налагат и заради решение на Върховния касационен съд, с което се разшири кръгът на лицата, които могат да търсят обезщетения -  като само за последните 3 месеца търсените обезщетения са нараснали до 100 милиона лева. Те, респективно, трябва да се платят през застраховката "Гражданска отговорност", отбелязват вносителите от ГЕРБ.

Само чрез прокарването на таван на обезщетенията може да се избегне увеличаване цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", аргументират се още вносителите на промените.

Депутатите ще обсъдят отново и върнатия от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Закон за корпоративното подоходно облагане. Президентът атакува отделни текстове, сред които предвидените по-високи данъци за старите коли и увеличените ставки за имотите в курортите, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.22 | 08:07

2

То е ясно , че седасарската измет ще отхвърли ветото , както всяко едно досега на Радев, щото не е тъпо седесарско говедо, като тях.

2018.11.22 | 07:40

1

АРЕ МАХНЕИТЕ ГО ТО ШИБАН ЗАКОН ПО ДОБРЕ ЗАБРАНЕИТЕ СТАРИТЕ КОЛИ ОТ 2030г.

Добави коментар

Водещи новини