Председателят на Асоциацията на българските застрахователи: Искаме смяна на модела на обезщетенията

  • 19 ноември 2018 17:57

  • 1535
  • 3
Председателят на Асоциацията на българските застрахователи: Искаме смяна на модела на обезщетенията
©

Българското семейство не може да си позволи цената на висока застраховка. Това заяви председателят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова за тавана върху застраховката при смърт на пътя в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

"Не искаме лимитиране на обезщетения като цяло, но много хора се възползват. Става въпрос за една по-добра практика. До 10 милиона лева са обезщетенията по щетите за телесна повреда по европейското законодателство. В западните страни не изплащат емоционални болки и страдания. Средните обезщетения са 10 хиляди паунда. Искаме тук да спрат да се изкривяват желанията", каза още тя.

"Страхуваме се, че от предложенията ни ще се възползват адвокатите. Липсва методика за изявяване на имуществените обезщетения при починал човек, като изплащане на издръжка на детето на починалия и т.н. Именно икономическите вреди от загубата на близък трябва да се оценява при изплащане на обезщетения", допълни Несторова. 

"Загубите ни са за 55 милиона за обезщетения само за миналата година", разкри тя. 

"Често хора биват подлъгвани от адвокатите си. Имаме реален случай на жена, която печели дело за 70 хиляди лева, а адвокатът ѝ си измисля причина, за да ѝ прибере половината пари. Адвокати печелят дела за хиляди левове на гърба на хора, които дори не си получават парите", завърши Светла Несторова. 

Радина Лазарова
1535 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дядо Гъдьо

2018.11.19 | 20:29

3

Грешите госпожо Блъсни и то леко пешоходец на пешоходна пътека във Франция и виж дали са 10 хил паунда и не говорим за смърт и тежки контузии

Драган

2018.11.19 | 20:16

2

Девиза им е ако искаш близките ти да вземат пари, катастрофирай.

Боклуци

2018.11.19 | 18:18

1

Ей тия какви кръвопийци са не е истина! Ако нямаше протести щяхте да направите застраховката 500-600 лева нали мизерници мръсни!

Добави коментар

Водещи новини