Румен Радев наложи вето на вдигането на данъка на старите коли и обяви: Първо да обяснят на народа за застраховките (видео)

  • 13 ноември 2018 11:36

  • 29529
  • 51
Румен Радев наложи вето на вдигането на данъка на старите коли и обяви: Първо да обяснят на народа за застраховките (видео)
© Novini.bg

Ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес. Това каза пред журналисти президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод искането на управляващите за среща, на която на държавния глава да бъдат представени законовите промени в Кодекса за застраховането, които касаят цената на застраховката "Гражданска отговорност", предаде репортер на Novini.bg

Наложих вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане, с което давам възможност на парламента да има достатъчно време да разгледа ветото и да не се забавят сроковете за приемане на бюджет 2019 г., съобщи Радев. Припомняме, че на 7 ноември 2018 г. парламентът прие окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се направиха изменения и в редица други данъчни закони. Парламентът прие собствениците на стари автомобили да плащат по-висок данък.

Държавният глава уточни, че не може да каже дали ще наложи вето и на законовите промени, свързани с тавана на обезщетения на близки на загинали при катастрофи. При мен не е дошъл този закон. Първо трябва да обяснят на българския народ, на българските граждани. В никакъв случай не искам да се намесвам в законотворческия процес на българския парламент, заяви държавният глава.

Попитан дали проверката на прокуратурата срещу конституционния съдия проф. Атанас Семов ще се отрази на легитимността на решенията на Конституционния съд, президентът заяви, че не може да гадае решенията и действията на другите институции. Не съм изненадан, че се правят опити да бъде събудена една отдавна приключила прокурорска проверка. За мен целта е политическа, коментира Радев.

В отговор на въпрос, че в европейския доклад за България се очаква да бъде отбелязан напредък на страната ни в борбата с корупцията и дали според него има такъв на фона на масовите протести, президентът заяви: "Самите протести са достатъчно основателни като аргумент и показват реалното състояние".

По повод искането на Асоциацията на европейските журналисти-България да бъде наложено вето върху медийния законопроект, внесен от депутатите от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви: "Без прозрачност и свобода на медиите не може да имаме и ефективна антикорупционна политика. Това е изключително важно условие".

От прессекретариата на Президентството изпратиха официална информация за мотивите на държавния глава за налагането на вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, приет на 07.11.2018 г.

Президентът изразява несъгласие с разпоредбите относно:

-данъка върху моторните превозни средства, чиято уредба няма да стимулира замяната на по-старите автомобили с по-нови, нито ще доведе до постигане на търсения екологичен ефект. Състоянието на превозните средства в една държава е проекция на стандарта на живот и показател за съществуващите социални разслоения в нея. Приетите правила ще стоварят данъчната тежест върху гражданите с ниски и средни доходи, както и върху малкия и средния бизнес. Не се отчита нито колко често се ползват превозните средства, нито наличието на катализатори, нито вида на горивото. Няма и гаранции, че събраните средства от този данък ще се разходват за екологични цели.

-отлагането на реформата за таксата върху битовите отпадъци, направено без никакви мотиви. Според държавния глава не е справедливо сроковете за гражданите и бизнеса винаги да са задължителни, независимо от тяхната готовност, а сроковете за държавата немотивирано да могат да се отлагат. Това е особено неприемливо, когато се удължава прилагането на конституционно нетърпима уредба - таксата за битови отпадъци да продължава да е според данъчната оценка на имота, а не според количеството отпадъци.

-въвеждането на по-високи данъчни ставки за имоти в населени места от Списъка на курортите в  България, в зависимост от използването на имота. Президентът се позовава на последователната практика на Конституционния съд за определяне размера на имуществените данъци.

-промените в Закона за митниците, внесени и приети след първо четене, са извън обхвата на ЗИД ЗКПО. С тях преобразуването на митниците в териториални дирекции се представя като закриване, което води до прекратяване правоотношенията на служителите. Конституционно неприемливо е и предвиденото прекратяване без предизвестие по преценка на директора на Агенция "Митници", на правоотношенията с висши държавни служители. Така се ликвидира стабилитетът, който е основен принцип на държавната служба и уволнените се лишават от съдебна защита.

Константин Тодоров
29529 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар

2018.11.14 | 17:48

51

Смотан ПЕНСИОНЕР

Бойко

2018.11.14 | 14:39

50

Прав е Радев,да обяснят първо за застраховките, Гражданските отговорности преди три месеца скочиха с близо 100 лв., и сега за една нормална кола застраховката е около 300 лв. !Защо никой не говори за това и Август месец как така стана че се вдигнаха цените на всички застрахователи без никакво обществено обсъждане и кой го гласува това !? А сега всички от милата ни власт се изреждат да ревът по телевизии ,че поскъпването щяло да е минимално, и да не се протестира ! Щом 100 лева са минимално нещо защо не вдигнете на баба ми пенсията със 100 лв.,ей така минимално , то всичко е минимално ама хляба за две седмици скочи с 30 процента, ако на месец до сега си давал 30 лева за хляб сега ще даваш по 40 ,та така с минималните вдигания,а после Бойко се чуди защо протестират хората.

хахаха

2018.11.14 | 13:50

49

гербаджийските платени тролове са активирани отново

2018.11.13 | 14:02

30

Всеки спрян пътнически влак изкарва на пътя 1000 коли всеки товарен влак 50 камиона останалото е само оправдание да вдигане на данъците и таксите понеже държавата няма пари и Борисов се готви за нов заем от 16 милиарда лв.

2018.11.13 | 20:47

48

Е това е типично фалшиво новина но турско-коменистически трол. Тъп и глупав.

Умник Гюро

2018.11.13 | 20:32

47

Кремълският боклук е в поредната си анти-българска и анти-правителствена подривна акция.

2018.11.13 | 20:01

46

ФЕНИКС ЗАЩО НЕ СИ И..ЕШ ПУ...АТА МАЙЧИНА ПЛАТЕНО ГЕРБЕРСКО ЛАЙНО ????????

тттттъп

2018.11.13 | 14:03

31

Кой гласува за този партиен цървул да стане президент. Нито визия, обности, интелект и излъчване има тоя. Срамувам се ,че зае поста на обединител на народа толкова е жалък и сервилен!!!

Анонимен

2018.11.13 | 18:58

45

А Цецка има всичко изброено, нали?

това е от мен

2018.11.13 | 15:12

33

Името ти е красноречив придатък на мисленето ти

2018.11.13 | 16:54

38

ГЕРБ УМРЕ !!!!!!! ХА ХА ХА ХА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ФЕНИКС

2018.11.13 | 18:27

44

ТОВА Е ОТ ЯСНО ПО ЯСНО ЧЕ Тъпа червено кратуно, протестиращите са част от БСП а другите са заблудени овце! По времето на Орешарски бензина беше 2.56 а сега е 2.26 по времето на орешарски минималната пенсия беше 150 лева сега е 310лева по времето на Орешаркси минималната заплата беше 250 лева сега е 510 лева ти прави разликата бе червен педерас!
БСПтерористите с качулки СТОЯТ ЗАТ ХАОСА ПО ПЪТИЩАТАВсички плащаме и най вече АЗ СТАИКОТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ЗА ДА СВАЛИМ БОКО ОТ ВЛАСТ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕМ ОТНОВО НА СВОБОДА И ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА К.У.Р.В.А
ЕЛЕН ОНЧЕВА .И СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП/ДпС/ДС И ВСИЧКИ МАНГАЛИ УБИЦИ НА БСП.стига толко че ако почнем да говорим и за ТЕХНОИМПЕКСОВАТА сперма и К.У.Р.В.Т.А МАФИОТКА ОбралА КТБ ЕЛЕН оНЧЕВА със неиня любовник ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КОЙТО В МОМЕНТА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СЪРБИЯ И ПОДЪРЖА СРЪБКИТЕ УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ С ОТКРЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСПоРешарски

2018.11.13 | 18:26

43

ТОВА Е ОТ ЯСНО ПО ЯСНО ЧЕ Тъпа червено кратуно, протестиращите са част от БСП а другите са заблудени овце! По времето на Орешарски бензина беше 2.56 а сега е 2.26 по времето на орешарски минималната пенсия беше 150 лева сега е 310лева по времето на Орешаркси минималната заплата беше 250 лева сега е 510 лева ти прави разликата бе червен педерас!
БСПтерористите с качулки СТОЯТ ЗАТ ХАОСА ПО ПЪТИЩАТАВсички плащаме и най вече АЗ СТАИКОТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ЗА ДА СВАЛИМ БОКО ОТ ВЛАСТ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕМ ОТНОВО НА СВОБОДА И ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА К.У.Р.В.А
ЕЛЕН ОНЧЕВА .И СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП/ДпС/ДС И ВСИЧКИ МАНГАЛИ УБИЦИ НА БСП.стига толко че ако почнем да говорим и за ТЕХНОИМПЕКСОВАТА сперма и К.У.Р.В.Т.А МАФИОТКА ОбралА КТБ ЕЛЕН оНЧЕВА със неиня любовник ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КОЙТО В МОМЕНТА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СЪРБИЯ И ПОДЪРЖА СРЪБКИТЕ УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ С ОТКРЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСПоРешарски

2018.11.13 | 18:08

42

Махнете тоя пенсонер БЕЗУМЕЦ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини