Бойко Борисов: С новите касови бележки на бензиностанциите въвеждаме 100% прозрачност при цените на горивата (обновена+видео)

  • 21 ноември 2018 22:28

  • 24794
  • 31
Бойко Борисов: С новите касови бележки на бензиностанциите въвеждаме 100% прозрачност при цените на горивата (обновена+видео)
©

Участвам всеки път в парламента, когато има питане към мен. Днес новата кандидатура можеше да бъде представена от друг. Сутринта имах срещи със спецслужбите, после Министерски съвет. Много уважавам парламента. Всеки път, когато е трябвало да отговоря на въпрос, съм бил там.

Това каза в предаването "Шоуто на Слави" по БТВ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който отговори на зрителски въпроси по всички горещи теми. "Вече, когато се зарежда на бензиностанция, на бележката ще са длъжни да пише колко е надценката, колко са акцизите, колко е нетната цена. Това е 100% прозрачност. Аз повече няма какво да кажа, защото цените на горивата се регулират от други фактори, а не от правителството. Не мога да отговарям на въпроси, които засягат времето преди мен. Не ние сме продали рафинерията в Бургас на "Лукойл" и не мога да коментирам темата за монопол. Правят се всякакви проверки и се прави всичко възможно нещата да се изсветлят. Всеки може да иде на различна бензиностанция и да си зареди. Поне 10 продавачи на бензин има. Трябва да бъдем много прецизни в изказа, когато говорим за монопол при горивата, защото това означава да обвиним всички големи и световни компании. Има хиляди бензиностанции и десетки рафинерии. Много се надявам, че в нашите находища ще открием нефт и газ. Не искам отново да говоря за шистовия газ, за да не излезе пак някой на протест. И аз искам цената на бензина да е по-ниска, но няма как да стане, защото България не добива петрол. С новата касова бележка всеки ще може да си види цената. Така и КЗК ще може да се намеси и сметките ще лъснат", заяви министър-председателят.

"Не премиерът и не правителството се занимава със собствеността на "Джи пи груп" и "Юлен". При вас ще бъде и главният прокурор, който ще може да ви отговори на тези въпроси. За "Джи Пи Груп" мога да кажа, че има двама души с обвинения. Ако премахнем напълно държавната субсидия, партиите веднага ще попаднат в ръцете на богати олигарси, в ръцете на бизнеса. Така ще станем зависими от олигарсите. Държавната субсидия е единствения начин партиите да имат своя свобода, да могат да организират семинари, да имат живот. Ние в ГЕРБ непрекъснато даравяме от тези пари. За мен пълното отказване от държавната субсидия е популистко искане. Видяхме на президентската кампания, че имаше социално слаби, които са дарявали. Такива данни излязоха от Сметната палата за кампанията на президента, но това е тема на друг разговор. Темата за партийната субсидия може отново да се пдоложи на обществен дебат. Поемам ангажимент и ще го поставя. Целта ми е да помогна на по-малките партии. Да не излезе на финала, че това спестяване на държавна субсидия ще ни излезе по-скъпо", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Всички банки растяха по време на първия ми мандат. Ние държахме строг контрол. Не е редно да се говори, че Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е основен виновник за фалита на КТБ. Този мандат беше на БСП. Не трябва той да им опира пешкира. Нашата цел е да влезем в Еврозоната точно поради тази причина - да има строг контрол. В момента дълга на България е под 20%. Ръстът на приходите в държавния бюджет е 40% повече, което означава към 10 млрд. повече приходи. Ръстът на БВП е 30%. Държавният резерв е 11 млрд. Платихме милиарди за руските реактори, за американските централи, за КТБ и пак имаме 11 млрд. резерв. До края на мандата държавния дълг трябва да стане 17%. Само преди няколко месеца върнахме 2 млрд. и 400 млн. лева от външния дълг. БСП за това спряха да говорят по тази тема. Това са цифрите", категоричен беше премиерът.

"Министрите поеха своята политическа отговорност след катастрофата при Своге. Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е го върнах като експерт заради тол системата. Тя ще донесе милиарди в държавата и той може много да помогне. Скърбим за жертвите на катастрофата и съм категоричен, че поехме своята отговорност. За Делян Добрев срещнах много мощен отпор от парламентарната група, партията и коалиционния партньор. Казвам си го честно - партията се възпротиви на това той да подаде оставка. Не мога да кажа, че в случая не съм положил усилия, но сме демокрация и партията реши така", разкри Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Медийният закон на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на беше подкрепен от всички парламентарни групи. Той изсветлява собствениците на медии. Не случайно съм помолил Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на да покани еврокомисар и да организираме дебат по темата за свободата на словото. Аз знам, че Пеевски има три вестника. Всички останали са на други собственици. Ако някой на вас ви е оказал натиск, тук сте ме правили на маймуна, кукли, шаржове, кажете, ставам и излизам веднага. При едни други премиери ви завириаха по мазетата. Нека някой да каже, че му е оказван натиск от правителството. Аз Антон Тоидоров за една ехидна усмивка в предаване го накарах да подаде оставка. За мен всеки ден има карикатури и ужасни анализи. Някои откровено пишат лъжи, но това е демокрация всеки си пише. Ето, вие сте тук. Кажете, някой казвал ли ви е какво да пускате в шоуто?", попита министър-председателят Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

"В Европа забраняват електронното гласуване. В Естония им пробиха картите за гласуване. В Германия Конституционния съд го забрани. Ние сме царе на хакерите и като дойдат избори ще се чудим какво да правим с резултатите. Виждате втора година в САЩ се водят дебати и разследване за намесата на Русия при избора на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Тук имаме "фантастични" хакери. Тема номер едно в Европа е киберсигурноста. Милиарди отделя в момента Европа за своята киберсигурност", обяви премиерът.

"Главният прокурор се избира от ВСС. Това е абсолютно независим избор на независима система. Аз нямам нищо общо с избора на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. В момента българските данъкоплатци са си купили два реактора за АЕЦ "Белене". Те стоят увити в найлони, а цената им е 3 млрд. Какво да ги правим? Да ги хвърлим в Дунав ли? Ако бяхме решили да строим, трябваше да извадим 20 млрд. Сега единствено сме обявил ипроцедура за търсене на инвеститор. Трябва да използваме тези реактори, те са наши, на всички българи. Това правим. Търсим възможности. ЧЕЗ е частна сделка. Тук трябва пак да се върнем през кои години се продаваха ЕРП-тата. Кой носи отговорността? В момента ЧЕЗ си е ЧЕЗ и търси купувач на дяла си. Не искам да се меся в частна сделка. Чувам много неща. Вчера чух, че имало драстичен спад на чуждестранните инвестиции. Точно обратното. С 800 млн. са повече от миналата година", разкри Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Правим много неща. Дали сме половин милиард за общините. Поели сме ангажимент и го изпълняваме за увеличение на учителските заплати. Инвестираме в образование. Строим АМ "Хемус", защото тя е жизненоважна за Северна България. Половин милиард даваме повече за здравеопазване. Поканете ме пак. Аз нямам притеснение да отговоря на който и да е въпрос. В момента има крещяща нужда от нормален разговор между всички политици и политически сили в България. Имаме да решаваме много въпроси и проблеми, и вътрешни, и външни", призова министър-председателят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
24794 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
Стоил

2018.11.23 | 14:21

31

Особено в България партийната субсидия не трябва да се намалява в нинакъв случай. Много късо мислене се получава какво ще се случи след това, цяла партия ще се управлява от няколко богати човека, тогава ще видим демокрацията. Примера за Германия е неадекватен. Според мен трябва да остане дори да се увеличи ако има възможност.

Браво на г-н Борисов! Поздравления

2018.11.23 | 08:11

30

Имаме наистина голям премиер! Евала на БойкО!

БРАВО БОЙКО

2018.11.23 | 08:11

29

Браво! Ето това е, имаме наистина страхотен премиер, каза всичко което народа го вълнува

ПЕЧУРКАТА

2018.11.23 | 07:48

28

Много голям премиер, респект и поздравления!

Лазката

2018.11.23 | 07:48

27

Кой каквото говори България наистина не е имала от години по-добър ръководител от Бойко Методиев Борисов

Циганина

2018.11.23 | 07:47

26

Бойко е голям, България не е имала никога толкова добър премиер!

Лепо

2018.11.23 | 07:47

25

Най-лошото знаете ли кое е? Отново търсим под вола теле, което е просто абсурдно!

Браво

2018.11.23 | 07:47

24

Браво Бойко! Всичко си каза така, както трябва. Браво и на Слави за интервюто, супер се получи

Тръмпи е велик смачка рускоИранските обирджии

2018.11.22 | 06:19

15

Президентът на САЩ Доналд Тръмп благодари на Саудитска Арабия за по-ниските цени на петрола в профила си в "Туитър", ден след като обеща, че САЩ ще останат "стабилен партньор" на кралството
"Цените на петрола поевтиняват. Страхотно! Като голямо намаление на данъците за Америка и света. Радвайте се! 54 долара, до неотдавна беше 82 долара", написа Тръм
Той благодари по този повод на Саудитска Арабия заради повишеното производство на петрол, но настоя цените на петрола да поевтинеят още.
Иво

2018.11.22 | 21:15

23

Нас това не ни вълнува и при 100$ и при 50$ нас си ни клецат на 2.40 средно дизелчето

Budaland

2018.11.22 | 16:35

22

Цяло чудо че не са изтрили неправилните коментари по-долу. Но и това ще дойде.

Добави коментар

Водещи новини