Проф. Михаил Константинов обясни защо Борисов няма да подаде оставка (видео)

  • 21 ноември 2018 08:40

  • 10371
  • 7
Проф. Михаил Константинов обясни защо Борисов няма да подаде оставка (видео)
©

Протестите няма да са решаващият фактор, който ще свали правителството. То се намира под троен натиск - протести, атаките от опозицията и проявата на кристална политическа глупост на малкия коалиционен партньор. ОП не могат да си контролират нервите. На премиерът може да му писне накрая и да хвърли пешкира, но няма да го направи, защото 2019 г. е много важна. Предстоят евроизбори, местните избори, които да закрепят управлението и изборът на главен прокурор. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БТВ.

„Българският президент не е слаб - той подписва указите за назначения на всички висши назначения. Той участват в конструирането на висшата власт в страната. Ще видим голяма игра около назначението на главния прокурор. Сто на сто то ще е негово. Силата му е много ясна и отчетлива, а Радев показва желание да я използва“, подчерта той.

Освен това има големи пари, които трябва да се разпределят през 2019 г., припомни анализаторът и посочи отсечката кресна - 10 милиона.

„Ако има предсрочни парламентарни избори властта ще бъде на друго място. Те могат да са доста агресивно настроени този път. Не виждам как ще се отиде на този риск. Затова властта ще се държи“, прогнозира проф. Константинов.

„Протестите искат толкова много различни неща, че няма как да се случат. Те дори си противоречат. Големите протести бяха през 1996-1997 г. Те бяха от глад, ставаше въпрос за физическо оцеляване. Протестите действат като имунна система на обществото. Ако ги няма, властта се олива и се самозабравя“, обобщи той.

По повод искането за смяна на политическата система в страната, проф. Константинов каза: „В България има Конституция, която посочва как се управлява страната. За смяна на политическата система, ще е нужно да се свика Велико народно събрание. За целта политическите сили трябва да се разберат“.

„Притеснението на политиците при електронното гласуване е, че ромското население и вотът от Турция, ще определят властта у нас“, каза още Михаил Константинов.


Последвайте канала на

Мая Йорданова
10371 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Тайсъна

2018.11.21 | 21:30

6

Ха, ха. Щом тези малоумници искат да сменят системата като станем президентска република то и аз съм съгласен, но след като изберем Бойко Борисов за президент.

ХХХХХХХ

2018.11.22 | 14:15

7

В Централния с още три Ц-та

Спокоен

2018.11.21 | 17:15

5

Споко !Колкото и да злобеете,господа комунисти,ГЕРБ пак ще спечелят !

ХХХХХХХ

2018.11.21 | 15:52

4

Професора по аритметика от 10 години не спира да лиже подметките на престъпниците от герб.Интересно е защо продължаваме да слушаме тия помияри, вместо да излезем на жълтите павета.Пет-шест хиляди човека(мокро е, но не е толкова студено) между министерски съвет и парламента(пиша институциите с малки букви щото се обитават от малки хора) и шайката отива на топло.Само в кафетата по Витошка има две хиляди спящи.Без протести в София няма как да стане. Явно племето не е само робско но и идиотско.

Изпращялко

2018.11.21 | 10:17

3

Този костантинопитек, не разбра ли вече, че не е актуален? Явно само той продължава опитите си за манипулация на обществото. Демоде си, другарю прУфесор- не важиш! Няма как да промениш нагласата на обществото с безсмислените си хвалебствени слова, обслужващи интереса на омразната вече за повечето българи - герб!

2018.11.21 | 09:19

2

Волен Сидеров ще ги спечели и ще управлява с Доган

2018.11.21 | 09:05

1

Няма да подаде оставка, защото няма да спечели следващи предсрочни избори.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини