Кои са депозираните оставки в кабинета „Борисов 3“?

  • 16 ноември 2018 21:11

  • 18700
  • 0
Кои са депозираните оставки в кабинета „Борисов 3“?
© Novini.bg (архив)

Днес вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 изненадващо съобщи, че подава оставка. Решението му е прието от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и предстои да бъде гласувано в Народното събрание.

Причината за това са протестите на майките на деца с увреждания, които избухнаха след думите на Симеонов, че протестиращите са „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

Това не е първата оставка в кабинета „Борисов 3“. Вижте списъка на министри от третия кабинет с премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, които са депозирали своята оставка.

На 16 ноември 2018 г. заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в кабинета „Борисов 3“ подава оставка.

На 31 август 2018 г. трима министри заявяват, че се отказват от постовете си. Това са  бившият министър на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, бившият министър на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и бившият министър на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.
Тримата подават оставки заради трагедията с автобус край Своге. Катастрофата отне живота на 20 души.

На 11 юни 2018 г. министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  подава оставка. Мотивът му е създалото се напрежение заради исканията на майките на деца с увреждания.

На 23 февруари 2018 г.  министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по обяви, че ще депозира своята оставка. Решението дойде, след като чешката компания ЧЕЗ обяви, че ще продаде продаде бизнеса си у нас на българската компания „Инерком България“. Тогава се появява информация, че Петкова е кума на Гинка Върбакова, което доведе до серия от скандали.

На 30 октомври 2017 г. бившият министър на здравеопазването проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. обяви, че подава оставка. В причина за това се превърна разследване, което уличава министъра в склюени договори за близо 1,6 млн. лв. с фирмата на мъжа на дъщеря му. Случката се разиграва в качеството на министъра на шеф на ВМА. Неговото място зае министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
18700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини