Румен Петков се срещна с председателя на Обединените търговски палати на Либия

  • 05 ноември 2018 16:03

  • 424
  • 0
Румен Петков се срещна с председателя на Обединените търговски палати на Либия
© АБВ

На среща на председателя на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в с председателя на Обединените търговски палати на държавата Либия Мохамед Ал-Раед българският бизнес получи покана да се презентира там така, както правят други държави, като Франция, Италия, Турция, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

От либийска страна се прояви изключителен интерес за организация на търговско изложение с представяне на леката промишленост, хранителната промишленост и технологиите за нея, високите технологии, енергетиката, технологиите, свързани с проучването за нефт и газ и др. „В Либия държавата ни има изключителен авторитет. Нашата страна е изградила повече от половината Либия – инфраструктурата, енергийните им мощности, учебните и здравни заведения. Едно такова изложение ще върне българския бизнес и специалисти на либийския пазар, а това ще бъде голям тласък за развитие и на нашата икономика“, коментира Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

В рамките на срещата стана ясно, че в Държавната банка на Либия има 80 млрд. долара резерв, които се ползват като гаранция за финансовата стабилност и икономическо развитие на Либия. По време на разговора ръководството на Обединените търговски палати на Либия изрази недоумение за това, че България, която има изключителни традиции и авторитет в Либия, няма посланик, а държава, като Унгария не е закривала посолството си и нейният посланик продължава да действа, подобно на тези на Италия, Франция, Великобритания, Дания. От Обединените търговски палати считат, че България трябва да се бори за своя интерес като държава, която има изключителен авторитет в Либия и сега е моментът с един стабилен либийски бюджет държавата ни да се върне на либийския пазар със своите специалисти и производства.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини