Румен Петков за арестите в ДАБЧ: Разследване на прокуратурата не може да бъде удар срещу някого - това е цинизъм (видео)

  • 01 ноември 2018 08:10

  • 2070
  • 0
Румен Петков за арестите в ДАБЧ: Разследване на прокуратурата не може да бъде удар срещу някого - това е цинизъм (видео)
© БНТ

Разследване на прокуратурата не може да бъде удар срещу някого - това е цинизъм. Прокуратурата не изпълнява политическа поръчка. Трябва да оставим да си свършат работата. Да не раздаваме присъди предварително, има съд за това. Това заяви лидерът на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в в сутрешния блок на БНТ по повод арестите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

"Процедурата за българско гражданство е абсолютно тромава и непрозрачна. Никъде не е описано по какви точки някой се води от български произход. Трябва да има единен стандарт. 7 министерства и 3 агенции са ангажирани за това дали един човек трябва да стане наш гражданин. Това е абсолютна корупционна схема", каза още той.

"Арестът се случи сега, защото прокуратурата сега е получила сигнал. Като е извършен ареста нека да бъдат внесени и аргументите в съда, за да продължим. Мисля, че ще има присъда този път", допълни лидерът на ПП АБВ за ареста на Николай и Евгения Баневи, обвинени за източването на "Полимери".

"Имаме жестоко убит журналист и смазване на свободата на словото. Прегръщаме и целуваме хората, които убиват журналисти. Ако това е ценностната система на НАТО и ЕС, значи до къде сме. Искаме българското правителство да реагира, а не да мълчи заради едни пари", коментира Петков случаят с убитият саудитски журналист Джамал Хашоги.  

"Само ние от АБВ заявихме още при сформирането на правителството, че човек като Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не може да присъства в правителството. Още когато дърпаше баби по границата", завърши Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2070 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини