Румен Петков: Случаят „Хашоги“ е един от най-ярките примери за нравствения срив, обхванал САЩ и Европа

  • 27 октомври 2018 10:34

  • 1065
  • 4
Румен Петков: Случаят „Хашоги“ е един от най-ярките примери за нравствения срив, обхванал САЩ и Европа
© Булфото (архив)

Случаят „Хашоги“ е един от най-ярките примери за нравствения срив, обхванал САЩ и Европа, където явно парите са изведени като ценност, която има по-висока стойност от човешкия живот и от свободата на словото. Това се посочва в позиция на председателя на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, съобщават от пресцентъра на партията.

Според Петков еманация в това отношение е изказването на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че САЩ имат договори за над 410 милиарда долара със Саудитска Арабия и това ги задължавало да бъдат много внимателни и деликатни.

"Европа също се колебае по случая близо двайсет дни, като със спорадичните изявления на отделни свои представители, само задълбочава усещането за безсилие и абсолютна неспособност да отговори на очакванията на хората в битката за справедливост", заявява Петков.

"В това отношение несъстоялият се български посланик в Саудитска Арабия – Димитър Абаджиев надмина себе си, като се яви на икономически форум, който беше бойкотиран от всички европейски фирми, в които има морал или поне остатъчен такъв. И това задължава нашето външно министерство и президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да предприемат всички възможни мерки, за да го отзоват веднага. Защото по-позорящо явление от това да легитимираш режим, който сам си е признал, че негови служители са ликвидирали журналист, в съвременните условия трудно може да бъде постигнато", отбелязва председателя на АБВ.

"Ние от АБВ реагирахме по случая „Хашоги“ още преди десетина дни, като с изключителна тревога и настояване призовахме Европа да се изправи категорично срещу този брутализъм, който беше демонстриран от страна на Саудитска Арабия. Европа за съжаление масово си мълчи и това още веднъж задълбочава впечатлението, че евроатлантическите ценности са отживелица, и че лидерите и институциите на тази Европа, към която всички толкова много се стремяхме, и която всички толкова много искаме, висят между долара и еврото, когато трябва да застанат зад човешкия живот и свободата на словото", допълва Петков.

"За това ПП АБВ настоява България веднага да прибере своето недоразумение, под формата на посланик, от Саудитска Арабия. Също така страната ни трябва да поиска от ЕК, незабавно да вземе всички категорични мерки за изолация на бруталния режим в Саудитска Арабия. България трябва да настоява и в НАТО, за забрана на всякакъв оръжейни доставки за тази държава", заявява Петков.

"Това трябва да се случи, ако искаме поне пред собствените си граждани да покажем, че сме се борили и се борим за цивилизована Европа, в която свободата на словото и човешкия живот са от първостепенно значение.
В заключение ще отбележа, че огромно впечатление също прави и крещящото мълчание по случая „Хашоги“ на всички български политици и институции", допълва още председателят на АБВ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1065 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ira

2018.11.03 | 10:12

4
Те прегракнаха със Скрипалови, сега са безмълвни. Не им е угодно сега да коментират, търсят някой руснак на екскурзия в Истамбул, да го замесят в историята.

2018.10.27 | 16:52

3
Др. Петков, или е изключително тъп, или изключително нагъл. За коя Европа говориш, за коя Америка, за коя Русия? А бе простако, сигурно не знаеш, че зад всичко стоят парите, за които се бориш денонощно? Скрий се. Тъпанар.

2018.10.27 | 12:01

2
Смачкан гъз
ЕЕ

2018.10.27 | 11:24

1
БРАВО РУМБА УНИЩОЖИ ГИ И ДА ПРИПИКАЕМ ФОНТАНА

Добави коментар

Водещи новини