Валери Симеонов: Ще продължа периодично да изисквам информация от НСО за охраната на Доган

  • 05 ноември 2018 14:55

  • 1995
  • 4
Валери Симеонов: Ще продължа периодично да изисквам информация от НСО за охраната на Доган
© Булфото (архив)

Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване на охраната на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и нейното прекратяване при отпадането на застрашеността.

Това заявява вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в съобщение до медиите. Симеонов посочва, че на поискана от него информация за необходимостта от охрана от НСО на почетния лидер на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от на 2 октомври е получил отговор, в който единствената конкретна информация била, че охраната се осъществява от 2009 г. На повторно искане и след срещи с министъра на вътрешните работи, вицепремиера по обществения ред и сигурността, както и с началника на НСО вицепремиерът е получил отговор от службата днес.

По думите на Симеонов в писмения отговор се посочва, че основанието за охрана на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е решение на комисия, състояща се от Началник на НСО, Председател на ДАНС и Главен секретар на МВР, ръководителите на служба Военна информация и на Държавна агенция "Разузнаване". Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от до настоящия момент, се казва в съобщението на Симеонов.

"Въпреки отказа за предоставяне на точна информация за изразходваните суми за охрана, в писмото изрично се указва, че те са многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по силата на закона: президент, министър-председател, председател на Народното събрание, вицепрезидент, главен прокурор. Общият размер на месечните разходи за охрана /в т.ч. транспорт/ нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество. По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Иван Искров, и др.", отбелязва Симеонов.

"След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за "врагове на народа", за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини. Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор. Периодично ще изисквам информация от НСО за наличието на основание за продължаване на охраната на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от от НСО и нейното прекратяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност", посочва още Симеонов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1995 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.11.05 | 22:09

4

Вместо да тикнем Доган в затвора за далавери и политически машинации ние го охраняваме, за да спи спокойно! Боже опази.

2018.11.05 | 18:56

3

Малоумния "патриот"!!!!! ХА ХА ХА

Нали си във власта,

2018.11.05 | 16:12

1

за какъв чеп си там, какъв е Доган, че ще има държавна охрана, кой охранява баба Пена от Горно-нанадолнище? Значи за рязания има охрлана, а за селата няма!? Нека се видят какви са плюмки, преди избори много знаят, а като седнат на топличко всичко забравят!

БОЙКО ВАЛЕРИЕВ СИДЕРОВ

2018.11.05 | 18:30

2

БАБА ТИ ПЕНА Я ОХРАНЯВА БАЙ БАНГО МЪНГАЛЯ, НОСИ И ПИЕНЦИЯТА ДЪН СА ИЗГУБИ....ЦЕПИ И ДРЪВЯ И ГОТВИ ДЪН ОСТАНЕ ГЛАДНА

Добави коментар

Водещи новини