Евгений Дайнов: Борисов е уплашен, но иска да завърши мандата си

  • 23 октомври 2018 09:33

  • 3238
  • 5
Евгений Дайнов: Борисов е уплашен, но иска да завърши мандата си
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г този път наистина е решил да завърши мандата и всичко слага на този олтар, заяви пред БНР политологът Евгений Дайнов. Думите му са по повод исканата оставка на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„Виждаме един доста уплашен Борисов от доста време по ред причини. Той се натъква на проблеми, които не може да реши със своята прословута гъвкавост. Само с гъвкавост не става. Трябва да се заемат позиции. Това го тревожи“, каза Дайнов.

Според него когато в бурни времена не се вземат решения, правилата биват замествани със сила. Това се наблюдава от около година и половина у нас, а повечето протести в страната са именно против такъв стил на управление, коментира той.

Дайнов цитира колега, че премиерът иска да изкара мандата си „дори влачейки се по корем“, като за това е готов на отстъпки. Той би могъл да замени в парламента подкрепата на „Обединени патриоти“ с тази на „Воля“ и ДПС, но не иска да го прави, защото това би предизвикало трус. „Ще му се искат нови и различни неща, които после ще трябва да обяснява защо ги дава“, каза политологът.

Политологът не се ангажира каква позиция би заел вицепремиерът Каракачанов на днешния Коалиционен съвет, но предположи, че „и той иска да избута този мандат, докато Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, като че ли прави нещо, което няколко пъти е правил – след като дълго време е бил асоцииран с едно управляващо мнозинство, в последните месеци преди изборите да се преопакова като дисидент, за да излезе на по-добри стартови позиции. Ако той отново прави същото, той ще изостря тона все повече, за да събира повече подкрепа“, добави Дайнов.

Според него общественото напрежение в страната няма политически изразител и затова все още не е гръмнало. „Ако Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г избута до края на мандата си в тази ситуация, в която всички са обидени в страната, това би казало много лоши неща за нашата способност да си пазим демокрацията“, каза Дайнов.

Според него Борисов може и да промени мнението си за пълен мандат, ако изчисли, че бързи избори ще му дадат по-голяма сила в едни следващи преговори с евентуални партньори в управлението, посочи експертът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3238 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2018.10.23 | 11:52

5
EVGENI VNIMAVAI SAS FITNESA CHE ZAPOCHVASH DAME IZNERVIASH
САЙТА НА ШИШИ

2018.10.23 | 10:22

4
и платените надрусани тролове. Всеки ден едно и също драска модератора.
galina peshtenska

2018.10.23 | 10:18

3
Борисов не иска да завършва мандата си...За трети път вече задейства машината си, за сдаване на властта на БСП...Коалиционното споразумение на ГЕРБ-БСП-ДПС, действа във вечното комунистическо управление на БКП-ДС...Нищо, че държавата е член на НАТО и ЕС...Като европейските приятели на България не ги интересува с какви права и шансове за успех на свободната демок,атична пазарна икономика има всеки български гражданин без изключение
опорна то4ка

2018.10.23 | 09:49

2
Женята е един от най добрите в отдела. Майстор на бързото внушение! Дай му да баламосва народа, това обича да прави и отдела му се отблагодарява щедро. Под пари остана с тези негови умения

2018.10.23 | 09:44

1
Разбрахме какво лайно си, по добре се скрий.

Добави коментар

Водещи новини