БСП: Никой в момента няма точна стратегия за развитие на здравеопазването у нас

  • 11 октомври 2018 08:40

  • 661
  • 3
БСП: Никой в момента няма точна стратегия за развитие на здравеопазването у нас
©

В понеделник БСП ще внесе в Народното събрание мотивите за вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Левицата атакува правителството на тема здравеопазване, като провежда поредица от срещи с пациентски организации.

Основният пакет от мотивите на третия вот на недоверие вече е готов. Въпросът е, че решихме да разширим този документ, т.е. да потърсим и съвет и мнение на хората, които пряко са засегнати от грешките в здравеопазването у нас. Разговорите вече са започнати. Днес проведохме среща с общопрактикуващите лекари, вчера с представители на общинските болници. Това коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев.

По думите му никой в момента няма точна стратегия за развитие на здравеопазването у нас. "Управляващите постоянно сменят министрите и управителите на НЗОК. Всеки идва със своя визия и започва да налага своята политика. Няма никаква приемственост. С нашата "Визия за България" именно това целим, да има една стратегия, която всеки да спазва", категоричен е депутатът.

Той допълни, че в понеделник ще бъде проведена последната среща с представители на Лекарския съюз и следобед в счетоводството на парламента ще бъде внесен вотът с всички документи.

"Ние се готвим сериозно и експертно за диалог при обсъждането на вота на недоверие. Дали управляващите ще ни чуят - не знам. Ние излизаме с предложение към хората. Търсим как да бъдат решени проблемите на обществото. Здравеопазването касае цялата нация", завърши социалистът.

Мая Йорданова
661 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.11 | 08:57

1
Българският народ трябва незабавно да се отърве от терористичната партия БКП/БСП. Тази терористична антибългарска организация продължава и днес войната срещу независима България. Тази терористична клика е финансирана директно от руско-болшевишките тайни служби, както и от еврейско-масонските банки на Ротшилд, Варбург, Шиф, Сорос, Рокфелер. Комунистите извън закона - сега!
Това важи и за ГЕРБ

2018.10.11 | 12:41

3
Неолибералната немска фондация "Конрад Аденауер" създаде, финансира, обучава, възпитава и укрепва партия ГЕРБ с членска маса, бивши и роднини на БКП-ейци. Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета!

2018.10.11 | 09:06

2
Глупак

Добави коментар

Водещи новини