Министър Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи"

  • 10 октомври 2018 14:51

  • 385
  • 1
Министър Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи"
© Novini.bg

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи” на 11 и 12 октомври 2018 г. в Люксембург.

На форума министърът ще представи позициите на България по темите в област „Правосъдие“, включени в дневния ред. Важна част от дискусиите ще бъде посветена на предложението за Директива относно несъстоятелността, превантивното преструктуриране и предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране.

Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за предоставяне и запазване на електронни доказателства. Основен въпрос ще бъде процедурата по уведомяване при издаване на европейска заповед за предоставяне и за запазване на електронни доказателства. В допълнение министрите ще обсъдят начините за подобряване на взаимното признаване по наказателноправни въпроси и засилването на взаимното доверие.

В рамките на Съвета се предвижда да бъде проведен и работен обяд, на който министрите ще говорят за финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз. Министърът ще вземе участие и в конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията на тема „Програми за рехабилитация и дерадикализация в затворите“.

В Люксембург министър Цачева ще се срещне с председателя на Съда на ЕС Коен Ленардс, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.10 | 15:28

1
тоя изрод, едва изкласила "вишу" с връзки, благодарение на бкп-то сега като каква се изживява в изкривената ни държавица?!?!?

Добави коментар

Водещи новини