Борисов в Болград: Изграждаме българско училище в Одеса и украински културен център в София

  • 05 октомври 2018 16:05

  • 1869
  • 1
Борисов в Болград: Изграждаме българско училище в Одеса и украински културен център в София
© Министерски съвет

„Договорихме се с кмета на Одеса и президента Порошенко да направим българско училище в Одеса и украински културен център в София“.

Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в словото си по повод 160-годишнината от гимназията „Г. С. Раковски“ в Болград. Той присъства на тържеството заедно с президента на Украйна Петро Перошенко, както и с вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Пред участниците в тържествата, премиерът Борисов обяви още, че е взето решение 30 деца от Болградската гимназия да посетят София, а 5-има преподаватели от училището да преминат допълнителна квалификация в България. Тези дейности ще бъдат финансирани със средства от бюджета на българското министерство на образованието. Българският министър-председател Борисов припомни, че с решение на Министерския съвет от юни тази година е отпусната безвъзмездна финансова помощ в размер на 150 000 лв. за материално-техническо обезпечаване на учебния процес в гимназията в Болград.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че с украинския президент са обсъдили и перспективи за реализирането на конкретни инфраструктурни проекти. „Тези пътища ще направят тази свързаност, която е необходима и за бизнеса, стокооборота между двете страни се увеличава непрекъснато“, подчерта българският премиер.

В словото си по повод юбилея на гимназията в Болград, президентът Порошенко изрази благодарност към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за ползотворните разговори днес и постигнатите договорености по съвместни проекти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.05 | 17:19

1
Българската икономика ще се развие бурно, когато изгоним комунистите и руснаците от България.

Добави коментар

Водещи новини